Kako preživeti dolg polet?

Klavdija Rupar 01.06.2019
Foto: Unsplash

Ljudje radi potujemo, v zadnjem času pa so potovanja postala še toliko bolj priljubljena. Za obisk najljubše destinacije smo pripravljeni narediti marsikaj, tudi sedeti več ur na letalu. Vendar pa so več urni leti lahko izredno utrudljivi tako za našo psiho kot za naše telo. Zato vam danes predstavljamo nekaj nasvetov, kako preživeti dolge letalske polete.

Strateško izberimo sedež

Pri krajših letih, ko letimo s poceni letalskimi prevozniki, ponavadi niti ne pomislimo, kje bomo sedeli in se odločimo za naključen sedež. V tem primeru pa si obvezno prej poglejmo, kakšni sedeži so nam na razpolago in ne oklevajmo pri nakupu boljše pozicije. Verjemite, naše telo nam bo hvaležno.

Spakirajmo manj

Kolikokrat smo preveč stvari nametali v svojo ročno prtljago in jih potem imeli veliko težavo najti? Še posebej je to težko na letalu, ko imamo izredno malo prostora. Zato preudarno spakirajmo in v ročno prtljago dajmo najbolj nujne stvari. 

Foto: Unsplash

Pripravimo si prigrizke

Vsi vemo, da so prigrizki na letalu precej dragi, zato si vnaprej pripravimo prigrizke: oreščke, granola ploščice, sadje, lahko tudi narezano zelenjavo ali kakšen sendvič.

Kupimo dobre slušalke

Kaj če dobimo soseda, ki želi celo pot klepetati ali se nekje v bližini začne dreti dojenček? Zato je pametno, da imamo dobre slušalke, ki bodo preprečile vse nadležne zvoke obenem pa bomo še dobro slišali vse filme, ki si jih bomo tekom leta ogledali.

Foto: Unsplash

Investirajmo v dobro potovalno blazino

Blazine, ki jih kupimo tik pred poletom na letališču niso najboljše. Raje kupimo zares dobro in kakovostno blazino, ki jo lahko nosimo s seboj na kratke in dolge polete.

Premikajmo se

Si predstavljate, da morate sedeti ves čas med 12 urnim poletom? Ni možnosti. Izberimo si sedež, ki nam bo omogočal, da bomo vsako uro vstali, se pretegnili in sprehodili.

Foto: Pexels

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča