Kako očistiti masko za obraz iz blaga?

Klavdija Rupar 07.08.2020
pexels-photo-3962285

Maske so očitno postale naša realnost, saj jih moramo še vedno nositi v trgovini, na javnih prevozih in tudi v vseh ostalih zaprtih prostorih. A lahko se znajdete in si kupite eno ali dve res lepi ter poskrbite, da jo nosite kot nov modni dodatek. Maske iz blaga so trenutno vroča roba, saj so precej bolj prijazne do okolje. A pojavlja se vprašanje: Kako in kako pogosto jih oprati?

Kako pogosto naj bi opral obrazno masko?

Maske bi morali oprati vsak dan in po vsaki uporabi. Čeprav pranje  maske po vsaki uporabi vzame precej časa pa je to edina možnost, da poskrbite, da se bakterije ne nabirajo na blagu.

Foto: Pexels

Kako oprati masko?

Najbolj primerno je, da masko operete v vroči vodi z nežnim čistilom brez parfuma in belim kisom, nato pa jo posušite na visoki temperaturi. Zakaj čistilo brez vonjav ali parfuma? Ti lahko povzročijo izpuščaje pri ljudeh z občutljivo kožo. 

Kaj če maska povzroča draženje kože?

Če se vaša koža na masko odziva slabo, tudi ko sledite vsem tem korakom za čiščenje, pomeni, da se maska drgne ob vaši kožo, s čimer poškoduje povrhnjico kože, zajema vlago in s tem povzroči nadaljnjo draženje. To lahko preprečite tako, da si kožo čistite z nežnim čistilom, jo vlažite z vlažilno kremo in uporabljate izdelke, ki vsebujejo hialuronsko kislino in keramide. To so glavne sestavine, ki bodo zaščitile povrhnjico kože in pomagale pri vlaženju obraza.Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča