Kaj oktober prinaša v kinematografe?

Klavdija Rupar 05.10.2020
film

Dnevi so kot nalašč za stiskanje pod toplo odejo, s skodelico čaja ali drugega toplega napitka v rokah in preživljanje mirnih noči s svojimi najljubšimi osebami. Ker smo letos bili odrezani od marsikatere aktivnosti, si lahko v teh dneh tudi privoščimo obisk kinodvorane, v katerih nas že čakajo premiere novih filmov. Vsekakor kot nalašč za preživljanje hladnih jesenskih dni.

Padati, 8. oktober

John (Viggo Mortensen) živi s partnerjem Ericom (Terry Chen) in njuno hčero Monico (Gabby Vells), v Kaliforniji, daleč od tradicionalnega življenja na podežlju, ki ga je pustil za seboj pred mnogimi leti.


Ropar čiste vesti, 22. oktober

Tom Carter je ropar, ki je v svoji karieri ukradel 9 milijonov dolarjev po manjših bankah v Ameriki. Nikoli ga niso ujeli in njegova identiteta ni bila nikoli razkrita. A Tom spozna Annie, se zaljubi in se odloči, da bo prenehal s kriminalnim življenjem. Odloči se priznati svoja dejanja in vrniti denar. Akcija predaje pa se zaplete, ko se dva FBI agenta odločita ukraden denar obdržati zase, Tomu pa pripisati umor svojega nadrejenega.

Fatima, 22. oktober

Fatima je drama o moči vere, ki jo navdihuje resnična zgodba. Leta 1917 so ljudje iskali upanje in dobili so čudež. Film spremlja avtorja in skeptika, profesorja Nicholasa v današnjem času, ki obišče samostan v mestu Coimbra, na Portugalskem. Tam spozna starejšo nuno Lucio, ki podoživlja zgodovinski moment, ki se ji je zgodil leta 1917. Njun pogovor zrcali desetletja staro skrivnost in tako pripravi ozadje za inspiracijsko zgodbo, ki je fascinirala milijone ljudi skozi zadnje stoletje.

Mikavne igre, 22. oktober

Letošnja jesen bo obaravna malenkost bolj politično, saj oktobra prihaja komična drama, ki predstavlja zgodbo, kako majhno mestece v ameriški državi Wisconsin postane glavna atrakcija sodobnega političnega cirkusa.

Friendsgiving, 29. oktober

Abby se veseli bolj sproščenega dneva Zahavalnosti, ki ga bo preživela s svojo najboljšo prijateljico Molly. Toda načrti prijateljic za mirno praznično večerjo gredo po slu, ko se jima pridružita nov Mollyjin fant in njegova mama. Zgodbo še dodatno zapletejo Mollyjine stare simpatije, šaman in trio Fairy Gay Mothers in dobite komično in noro večerjo, ki jo bo kdorkoli težko pozabil.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča