Jesenski pobeg - Normandija

CITYLIFE 31.10.2018
Normandija

Od slikovitega Mont saint Michela, ljubkih vasic kot je Trouville sur Mer, obalnega pasu, kjer so se na Dan D izkrcali zavezniki do klifov v Étretatu ... Francoska severna obala je, kljub svoji krvavi zgodovini, precej očarljiva. K temu poleg dolgih peščenih plaž zagotovo pripomore Mont saint Michel, ki se na prvi pogled zdi kot grad, a je v resnici majhna otoška občina z opatijo. Leta 2015 je tam živelo 50 prebivalcev, obiskalo pa jo je več kot 2,5 milijona turistov. Od leta 1979 je Mont Saint Michel vpisan v seznam svetovne kulturne dediščine Unesco.

Normandija. Foto: Depositphotos

Poleg veličastne srednjeveške arhitekture je poseben tudi zaradi velike razlike v oseki in plimi (osem metrov in več), zaradi česar je grič občasno povezan s kopnim, občasno pa je otok. Nič manj veličastni niso klifi v Étretatu z naravnimi oboki in koničasto "iglo". Pečine in bele plaže so že od nekdaj privlačile številne obiskovalce, med njimi tudi znamenite slikarje kot so Eugène Boudin,Gustave Courbet in Claude Monet.
en.normandie-tourisme.fr

Besedilo : Manja Kovačič

Fotogalerija

Normandija. Foto: Unsplash Normandija. Foto: Unsplash Normandija. Foto: Unsplash Normandija. Foto: Unsplash Normandija. Foto: Unsplash Normandija. Foto: Unsplash Normandija. Foto: Unsplash Normandija. Foto: Depositphotos Normandija. Foto: Depositphotos Normandija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika