Jesenske filmske novosti v naših kinih

Anja Mrevlje 14.09.2019
film

Konec poletja in začetek jeseni prinašata kup filmskih novosti in pestro dogajanje tudi v naših kinematografih. Zato poglejmo katere filmske novosti nas bodo prikovale na stole kinodvoran. 

PREVARANTKE NA WALLSTREETU  (Hustlers)
komična kriminalka
Od 12. septembra 2019. Premiera v četrtek, 12. septembra, ob 20.00.

Film sledi planu maščevanja dveh striptizet, ki združita moči proti možem iz Wall Streeta, ki so njune stranke. Osrednja lika bosta odigrali pevka in igralka Jennifer Lopez in rap zvezda Cardi B. Film je posnet po resničnih dogodkih, navdahnila ga je zgodba dveh striptizet, ki je bila leta 2016 objavljena v reviji New York Magazine.

AD ASTRA: POT DO ZVEZD (Ad Astra)
Z.F. triler
Od 19. septembra 2019. Premiera v četrtek, 19. septembra, ob 20.00.

Zgodba, katere naslov izhaja iz latinskega pregovora Ad astra per aspera (preko trnjev do zvezd), govori o inženirju vojaške enote (Brad Pitt), ki raziskuje širne galaksije, da bi našel svojega očeta (Tommy Lee Jones), ki je pred dvajsetimi leti izginil na misiji iskanja življenja izven Zemlje.

DOWNTON ABBEY (Downton Abbey)
zgodovinska drama
Od 19. septembra 2019.

Zgodba premožne družine Crawley se v filmu nadaljuje po dogodkih iz zadnjega dela priljubljene televizijske serije. Člane družine in njihove služabnike bo pretresel prihod zelo pomembnih gostov - kralja in kraljice. Priprave na izreden dogodek takoj stečejo, a žal nihče ni pripravljen na nepredvidljive situacije.

TAČKE NA PATRULJI (Paw Patrol)
animirana pustolovščina
Od 19. septembra 2019.

Junaški kužki, za katere nobena naloga ni prezahtevna in so v živahnem mestu Zaliv zabave vedno v pripravljenosti, kadar je treba pomagatiprihajajo tudi na velika platna. V animirani pustolovščini bodo kužki Maršal, Robi, Bron, Rok, Zuma in Sila, ki jih vodi fant Riki, reševali pingvine in tovorno ladjo, zapletalo se bo zaradi izginulih mobilnikov, med drugim pa bodo morali tudi ohladiti celo mesto.


RAMBO: DO ZADNJE KAPLJE KRVI (Rambo: Last Blood)
akcijski triler
Od 26. septembra 2019.

Da bi se pripravil na svojo poslednjo misijo, se mora Rambo soočiti s preteklostjo in obnoviti svoje neusmiljene borilne veščine. Na smrtonosnem popotovanju v Mehiko, kamor se odpravi, da bi rešil prijateljevo hčerko, ki so jo ugrabili člani zloglasnega kartela, ga čakajo nove zarote in maščevanje, ki bodo obeležili zadnje poglavje v tej legendarni in kultni seriji filmov.


JOKER (Joker)
Od 3. oktobra 2019.

Kdo je v resnici Arthur Fleck in kaj se mu je zgodilo, da je postal … Joker? Vračamo se v Gotham City – domovanje Batmana in druščine, kjer prebiva tudi ta groteskni zlobneža, ki mu je mama položila v zibelko, da sta njegovo glavno poslanstvo veselje in smeh. Tokrat nas čaka film posvečen izključno Jokerju, ki bo všeč tudi tistim, ki superjunaških filmov morda sploh ne gledajo.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča