Huawei Watch GT Runner - ura namenjena tekačem

Helena Peterlin 16.03.2022
huawei-watch-gt-runner-6

Pametna ura Huawei Watch GT Runner vključuje novo tehnologijo HuaweiTruSeen 5.0+ z dinamičnim in natančnim spremljanjem srčnega utripa ter nasičenosti kisika v krvi (SpO2) med tekom. Prva »viseča« skrita antena v industriji in dvopasovni satelitski sprejemnik s podporo za pet sistemov pa poskrbita za izredno natančno sledenje v vseh pogojih uporabe.

Poleg zmogljivih strojnih komponent in sposobnosti natančnega spremljanja, sta najbolj težko pričakovani funkciji izračun indeksa tekaških sposobnosti (Running Ability Index – RAI) in samodejno oblikovanje programa vadbe, ki temelji na znanstvenih dognanjih. Prek profesionalnega vadbenega sistema Huawei TruSport ima tekač dostop do poglobljene analize, ki daje splošen vpogled v intenzivnost vadbe, obseg vadbe, čas okrevanja in podobno, medtem ko indeks RAI omogoča objektivno oceno tekaških sposobnosti. Po zaslugi novih zmogljivosti pametne ure Huawei Watch GT Runner bo vsak tekač kmalu dosegel nove osebne rekorde. 

Z novo tehnologijo Huawei TruSeen 5.0+ je nova pametna ura najbolj natančna v seriji Watch GT. Poleg tega lahko zabeležene podatke v aplikaciji Zdravje delite z drugimi športnimi aplikacijami za priročnejšo uporabo nosljive ure in primerjanje rezultatov z drugimi tekači.

Profesionalni treningi za doseganje osebnih rekordov
Za večino tekačev je razumevanje tekaških zmogljivosti zapleten proces. Pametna ura Huawei Watch GT Runner zato na podlagi tehnologije TruSport izračuna indeks tekaških sposobnosti (RAI), ki je osnova za razumevanje telesnih sposobnosti. Tudi če tekač ni dosegel svojih meja, sistem na podlagi zabeležene zgodovine srčnega utripa, tempa, razdalje in drugih podatkov preteklih treningov, izračuna indeks RAI in oceni izvedbo teka. Nova pametna ura je prav tako opremljena z inteligentnim dinamičnim načrtom prilagajanja, ki je osredotočen na omenjeni indeks in obremenitve med treningi. Poleg tega prikaže še druge podatke, kot je stopnja utrujenosti, indeks vadbe, ravni aerobnega/anaerobnega treninga, ki tekaču pomagajo analizirati svoje stanje in prilagoditve načrta treningov cilju izboljšanja osebnih rezultatov.

Na podlagi profesionalne analize telesne pripravljenosti, ki jo zagotavlja tehnologija TruSport, je Huawei razvil individualni program treningov, ki temelji na znanstvenih načelih. Na podlagi fizičnih podatkov in zgodovini treningov v kombinaciji s cilji usposabljanja, lahko namreč uporabnik prilagodi načrte treningov v aplikaciji Huawei Zdravje. Pametna ura Huawei Watch GT Runner pa bo beležila in analizirala vadbe ter pametno identificirala obdobja teka glede na uporabnikove trenutne atletske sposobnosti in cilje ter postopoma povečevala obseg vadb za izboljšanje njegovih tekaških sposobnosti.

Nova tehnologija Huawei TruSeen 5.0+ s pomembnimi mejniki
Pametna ura Huawei Watch GT Runner podpira tehnologijo Huawei TruSeen 5.0+ s popolnoma novim optičnim tipalom z osmimi krožno razporejenimi fotodiodami, izboljšanim dinamičnim spremljanjem srčnega utripa, več vhodnimi signali in splošno izboljšano natančnostjo merjenja srčnega utripa. Huawei je pri novi pametni uri uvedel ergonomično 2.5D oblikovano hrbtišče ohišja s skrbno ukrivljenim steklom, ki ustreza značilnostim zapestnih kosti. Zasnova ni le udobna za nošenje, temveč se tudi lepše prilagaja zapestju, kar učinkovito zmanjšuje motnje svetlobe okolice in izboljša kakovost optične meritve srčnega utripa. Med sijalkami, fotodiodami in spodnjim steklom je ščit iz Fresnelove folije, ki poleg na estetiko vpliva na boljši kondenzacijski učinek. Zato v usnjico kože (dermis) prodre več svetlobe in se je med merjenjem tudi več odbije od kapilar, kar vpliva na natančnost merjenja. Huawei je ravno tako zasnoval nov algoritem analize večkanalnih signalov in razumevanja meritev, ki je po zaslugi globokega učenja umetne inteligence odpornejši na motnje. Tudi med gibanjem, ko ura ni popolnoma pri miru, je zato tipalo sposobno pridobiti optimalen signal.

Najbolj natančna pametna ura do zdaj
V procesu razvoja nove tehnologije Huawei TruSeen 5.0+ je bilo veliko truda vloženega v doseganje natančnega spremljanja srčnega utripa. Zahvaljujoč novemu modulu (PPG 5.0) optično tipalo med različnimi primeri uporabe dosega 97,4–odstotno natančnost, ki je primerljiva z natančnostjo namenskih pasov za merjenje srčnega utripa. Zaradi zmogljive zasnove odpravljanja motenj in programskih algoritmov, se lahko tehnologija Huawei TruSeen 5.0+ spopade s težavnim merjenjem srčnega utripa med gibanjem in zatorej izboljša natančnost pri vseh oblikah telesne vadbe. 

Huawei Watch GT Runner ravno tako nudi odlične zmožnosti spremljanja satelitskih signalov kljub majhnemu in lahkemu ohišju. Podpora je zagotovljena satelitskim sistemom GPS, Beidou, GLONASS, Galileo in QZSS. Poleg tega ima ura vgrajen dvopasovni in pet sistemski sprejemnik (čip GNSS) z »visečo« anteno, skrito v »ušesih« ohišja iz polimernih vlaken. To zmanjšuje motnje pri sprejemu radijskega signala, ki jih povzročajo kovinski materiali. Inovativna zasnova sprejem signala izboljša za 135 % v primerjavi s tradicionalno zasnovo, kar rešuje težave pri uravnoteženju natančnosti satelitskega sledenja in kompaktne zasnove pametne ure. S tem je omogočeno natančno sledenje na ravni maratona, brez premika zabeležene poti s trase teka.

Aerodinamična oblika za udobnejše nošenje
Pri izdelavi ohišja nove pametne ure so uporabili lahke materiale, kot so polimerna vlakna visoke trdnosti, ki se ujemajo z ultra lahko keramično luneto in krono iz titanove zlitine. Zaradi tega teža ohišja ure ne preseže 38,5 grama, kar praktično pomeni, da jo tekač med tekom komaj čuti. Antibakterijski silikonski pašček poleg udobnosti preprečuje, da bi se nanj prijela znoj in umazanija. Za pametno uro Huawei Watch GT Runner je na voljo ekskluzivna digitalna številčnica (obraz ure) s prikazom tekačem pomembnih podatkov, ki jo je mogoče prilagoditi dejanskim potrebam. 

Pametni pripomoček za celodnevno uporabo
Pametna ura Huawei Watch GT Runner je podedovala dolgo avtonomijo delovanja baterije, ki je značilna za ure serije Watch GT. Zagotavlja namreč 14-dnevno delovanje v tipičnih primerih uporabe oziroma 8-dnevno avtonomijo pri zahtevni uporabi. Skupaj s pametnimi funkcijami in funkcijami beleženja telesnih znakov zato predstavlja popolno spremljevalko resnega tekača

Nova ura ima poleg vseh drugih tipal vgrajen barometer in lahko deluje kot kompas, da zagotovi varnost uporabnika na prostem. Omogoča tudi predvajanje glasbe z lastnega pomnilnika, kjer je prostora za kar 500 skladb, na povezane brezžične slušalke. Poleg tega podira neprekinjeno spremljanje zdravja, vključno s srčnim utripom in možnostjo opozorila v primeru nenormalnega srčnega ritma. Poganja jo operacijski sistem HarmonyOS 2.1 s podporo bogatega ekosistema aplikacij z različnih področij. 

Kot pametna ura Huawei Watch GT Runner premika meje nosljivih naprav Huawei z več kot 30 aplikacijami neodvisnih razvijalcev iz kategorij vsakodnevnih opravil, potovanja, zabave, dela, fitnesa in zdravja. Tekači in navdušenci nad vadbo se bodo prav tako razveselili aplikacij, kot so Adidas Runtastic, Fitify, Komoot in Health Sync. Huawei bo njihovo številčnost v prihodnjih mesecih še povečeval. 

Združljiva a sistemoma Android in iOS. 
Pametno uro Huawei Watch GT Runner lahko povežete s pametnim telefonom z operacijskim sistemom iOS ali Android. Dovolj je, da nanj prenesete aplikacijo Huawei Zdravje, nakar so vam na voljo vse njene funkcije beleženja dejavnosti in spremljanja zdravja ter telesne pripravljenosti. Vključno z inteligentnim načrtom dinamičnega prilagajanja in doseganje zdravega življenjskega sloga.

Pametna ura Huawei Watch GT Runner je v Sloveniji na voljo po priporočeni ceni 299 evrov. 

Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si
Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča