HOFER že šesto leto z akcijo zbiranja rabljenih očal

CITYLIFE 12.04.2018
HOFER že šesto leto z akcijo zbiranja rabljenih očal

Za nekoga le rabljena očala, za drugega zaklad 
Zbirajo se očala z dioptrijo, ki so lahko navadna ali sončna. V akciji se ne zbira leč, etuijev brez očal ali okvirjev brez stekel. In kaj se zgodi z zbranimi očali? Po zaključku akcije se vsa očala primerno razvrstijo, pregledajo, očistijo in označijo z ustreznimi optičnimi parametri. Tako se očala ustrezno oskrbi, da so primerna za nadaljnjo uporabo slabovidnim iz gospodarsko manj razvitih držav, ki si ustrezne okulistične oskrbe ne morejo privoščiti.
Očala? Hvala!
Pričetek letošnje akcije je 30. marca 2018 oznanil dobrodelni koncert v Festivalni dvorani. Udeležba na dogodku je bila brezplačna, vstopnica pa so bila rabljena očala, ki so jih udeleženci darovali na vhodu.

HOFER in iniciativa »Danes za jutri«
HOFER deluje trajnostno in družbeno odgovorno na vseh ravneh svojega poslovanja, saj se zaveda svoje odgovornosti. V okviru iniciative »Danes za jutri« si podjetje tako prizadeva oblikovati projekte in akcije, ki vračajo družbi, pri tem pa se povezuje tudi z ustreznimi partnerji. Eden od tovrstnih primerov je tudi povezovanje z Lions klubom Trnovski zvon in akcija zbiranja rabljenih očal za slabovidne iz gospodarsko manj razvitih držav. Tovrstnih akcij pa podjetje HOFER brez izjemne podpore svojih kupcev ne bi moglo izvesti in veseli so, da lahko skupaj z njimi ustvarjajo lepši jutri.Več informacij o projektu: hofer.si/daneszajutri.si

Izbor urednika