Hitri in preprosti prigrizki za na pot

Klavdija Rupar 03.06.2019
Foto: Unsplash

Kako v hitrem tempu življenja zdravo jesti? Tako, da si obroke vnaprej pripravimo. S tem se bomo izognili grizljanju slabe hrane, kot so čokolada, čips in podobno. Priprava hrane, predvsem prigrizkov, za na pot, je izredno preprosta in hitra, zato vam spodaj predstavljamo nekaj primerov prigrizkov, ki so primerni za vsako situacijo.

Češnje

Katerokoli sadje je primerno kot hiter in zdrav prigrizek, vendar so trenutno češnje ali jagode nekako najbolj pogoste, zato si vnaprej pripravimo posodo s češnjami ali jagodami. Češnje samo zapakirajmo v Tupperware posodico, jagode pa lahko narežemo na kocke in jih prav tako vzamemo za po poti.

Foto: Pexels

Jabolčni čips

Navaden čips ni pretirano zdrav, saj vsebuje ogromno soli in olja. Jabolčni čips pa je popolnoma druga zgodba. Lahko ga kupimo ali pa doma sami posušimo rezine jabolk.

Korenje in humus

Namesto korenja lahko tudi narežemo rdečo ali zeleno papriko, humus pa lahko tudi pripravimo sami doma. Korenje ali narezano papriko pospravimo v plastično posodico, v drugo damo humus in že smo pripravljeni za pot.

Foto: Unsplash

Granola tablice

Granola tablice so zdrave in dobrega okusa, lahko izbiramo tudi med različnimi okusi. Vedno imejmo vsaj eno ali v dve v torbici, saj nas lahko reši, ko smo cel dan v službi in nimamo časa iti na kosilo.

Foto: Pixabay

Borovnice

Prav tako kot češnje ali jagode, tudi borovnice bodo v kratkem spet na voljo. Za njih ne potrebujemo nič časa za pripravo, saj jih preprosto operemo, zapakiramo in jih lahko cel dan po malem jemo.

Foto: Unsplash

Oreščki vseh vrst

Indijski oreščki, študentska hrana, pistacija, neslani arašidi.. Vse to lahko kupimo pakirano v vrečko, pospravimo v torbico in pojemo kot prigrizek. 

Češnjev paradižnik

Navadnega paradižnika skoraj zagotovo ne bi jedli samega, češnjev pa je ravno prav velik in tako dobrega okusa že sam po sebi, da ga lahko jemo kot samostojen obrok.

Foto: Pixabay

Izbor urednika