Google Pixel 4 in druge tehnološke novosti

Klavdija Rupar 17.10.2019
Pixel 4

Google vsako leto predstavi svoje novosti, med katerimi so najnovejši telefoni, slušalke in ostali tehnološki pripomočki, ki nam s svojimi naprednimi funkcijami vsekakor olajšujejo življenje. In katere novosti je Google predstavil letos?

Pametni telefon Pixel 4

Zvezda letošnjih novosti je novi telefon Pixel 4, ki bo na voljo v dveh velikostih. Pixel 4 bo opremljen s 5,7-palčnim zaslonom, Pixel 4 XL pa bo imel večji, 6,3-palčni zaslon. Oba sta opremljena s procesorjem Snapdragon 855, 6 GB velikim pomnilnikom RAM in 64 ali 128 GB.

Namesto s prstnim odtisom se bo telefon odpiral s funkcijo face-unlock, tako kot vsi ostali telefoni predstavljeni letos, pa ima tudi ta kvadratno zadnjo kamero. Poleg, precej posodobitev kamere, so dodali hitrejši voice assistant in podporo za premikanje rok, kar pomeni, da lahko sedaj budilko ugasnemo kar s kretnjo roke.

Piexl 4 pa bo na voljo v črni, beli in oranžni barvi. Cena telefona Pixel 4 (64 GB) se v Ameriki giblje od 800 dolarjev naprej.

Več na: store.google.com


Slušalke Pixel

Prva generacija Googlovih Airpod slušalk je delala približno v redu, nove slušalke Pixel Buds, pa imajo odpravljene vse pomankljivosti, ki so jih imele predhodnice. So popolnoma brezižične, izboljšali so Bluetooth sistem (deloval naj bi skozi tri sobe ali čez celotno nogometno igrišče). Dodatna vrednost je googlov asistent, ki nam omogoča prevajanje v realnem času in druge uporabne stvari.

Foto: Google

Pixelbook Go

Prvi Pixelbook je imel nekaj težav pri aplikacijah, Pixelbook Go pa naj bi imel že boljši potenical. 4K zaslon, i7 procesor, 16 GB RAM-a in 256 GB prostora. Baterija zdrži do 12 ur, ima dva USB-C priključka, priključek za slušalke in gumijasto dno za boljši oprijem.

Foto: Google

Zvočnik Nest Mini

Google je na tem novem zvočniku Nest Mini pojačal glasnost, kar bo poskrbelo za bolj kvaliteten audio. Interkom funkcija omogoča, da lahko "pingnemo" druge Mini zvočnike po hiši, s čimer se lahko preko njih pogovarjamo z družinskimi člani. Preko njega lahko tudi opravljamo telefonske klice, narejen je iz recikliranih materialov in na voljo v različnih barvah.

Foto: Google

Nest Wi-Fi router

Nest Wi-Fi skrbi, da imamo internet po celotni hiši. Več kot jih bomo imeli v hiši, boljši in močnješi bo internet. Novi router Nest Wi-Fi ima dvodelni povezovalni sistem, kjer en oddaja signal, drugi pa mu pomaga ta signal prenašati okoli. Vsebuje tudi manjši zvočnik, s katerim lahko tudi govorimo. 

Foto: Google

Več na: store.google.com

Izbor urednika