Filmi, ki jih moramo videti pred podelitvijo oskarjev

Klavdija Rupar 29.01.2019
Foto: imdb

Nagrade oskar, ki jih podeljuje filmska akademija se vedno hitreje približujejo, zato je sedaj čas, da si še pred tem ogledamo filme, ki so nominirani. Spodaj je tako seznam filmov, ki jih moramo videti pred glavnim dogodkom, ki bo potekal 24. februarja 2019.

Green Book 

Film, ki predstavlja vedno bolj trdno vez med dvema moškima, ki se spopadata z rasizmom v dobi segregacije, je prejel kar nekaj pohval a tudi kritik zaradi zgodovinske nenatančnosti.

A Star is Born

Izredno priljubljen film, ki je nominiran za več nagrad predstavlja zgodbo glasbenika, ki se spopada z odvisnostjo od alkohola, ki odkrije mlado pevko in se vanjo zaljubi.

The Favourite

Ob filmu Roma je ta film prejel kar 10 nominacij za oskarja. Olivia Colman je v vlogi kraljice Anne nominirana za glavno žensko vlogo, Emma Stone in Rachel Weisz pa za najboljšo stransko žensko vlogo.

BlacKkKlansman

Biografsko kriminalni film predstavlja Rona Stallwortha – prvega detektiva afriško-ameriškega porekla na policijskem oddelku, ki se vtihotapi v lokalno Ku Klux Klan skupino.

Black Panther

Prvi superjunaški film, ki je dobil nominacijo za oskarja, je lansko leto navdušil vse po vrsti.

The Wife 

Glenn Close igra rahločutno in simpatično žensko, ki živi v senci svojega svetovno znanega moža, ki naj bi prejel Nobelovo nagrado za literaturo.

Roma 

Še en film, ki je prejel kar 10 nominacij, gre pa za pol avtobiografsko dramo, ki navdih jemlje v režiserjevem vzgajanju in je posneta v Mexico Cityju.

Bohemian Rhapsody

Zgodba skupine Queen in njihovega frontmana Freddija Mercuryja, ki ga je odigral odlični Rami Malek, ki je tudi nominiran za glavno moško vlogo.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča