Festival urbane kulture Slovenija 2017 bo poskrbel tudi za kulinarične užitke

Anja Mrevlje 29.06.2017
Festival urbane kulture Slovenija

Festival urbane kulture Slovenija bo na svojem prvem dogodku 30. junija in 1. julija na osrednjem prizorišču na Kongresnem trgu poskrbel tudi za ljubitelje kulinarike. Obiskovalci si bomo lahko oblizovali prste v "Street food corner-ju", ki ga bomo oblikovali s pomočjo cestnih kulinaričnih vozil v sodelovanju s The Slovenia.

Brbončice obiskovalcev festivala bodo med drugim razvajali kuharski vitezi Lars&Sven, z eksperimentalnim pristopom k ulični hrani nas bodo v nebesa popeljali Leon Street Food, Tankr bo poskrbel za vse ljubitelje slovenskih butičnih piv, za vse sladokusce pa bodo poskrbeli Cukerček in Sladki butik, pričakuje pa se še dodatna ponudba. Med 14. in 23. uro bo poskrbljeno še za tako zahtevne brbončice gostov urbanega streetfooda, v dvodnevnem festivalskem dogajanju sredi mesta, ki bo postreglo tudi z okusi Ljubljane.

Lars&Sven tovornjak. 

Dogajanje na osrednjem odru na Kongresnem trgu se bo sicer začelo v petek, 30. 6. popoldne z nastopom slovenskih izvajalcev UBU (Introset) in Jamirko&Murat BEATTape, nadaljevalo z nastopom Franka (Velika Britanija) iz legendarne glasbene skupine Fun Lovin ́ Criminals, sledil pa bo nastop Jamirka s prijatelji in lansiranje lastne produkcije festivala, glasbenega projekta Icon. 

V soboto bodo Kongresni trg razgreli Ichisan (Slovenija), Jazzanova feat Paul Randolph (Nemčija) in Booka Shade (Nemčija).
festivalslovenia.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča