Ferrari Land - nov zabaviščini park za vse ljubitelje hitrosti

Teja Korošec 05.03.2017
Foto: PortAventura World Parks & Resort

Če bi Walt Disney in Enzo Ferrari skupaj ustvarila zabaviščni park, si kot rezultat predstavljamo ravno Ferrari Land. Pred kratkim zgrajen park je oblikovan tako, da spominja na italijansko mestece Maranello, od koder znana znamka športnih avtomobilov tudi izvira. 

Bi se zaplejali? Foto: PortAventura World Parks & Resort

Ferrari park vključuje osem atrakcij, izmed katerih je najbolj oglaševan vlakec smrti, ki se povzpne na višino 112 metrov ter zgolj v petih sekundah svojo hitrost pospeši na 180 kilometrov na uro, česar ne zmore niti prava formula ena. Poleg tega lahko v parku najdemo tudi dirkališče, več simulatorjev ter stolpa za prosti pad. V repliki tovarne Ferrari, si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi demonstracijo sestave avtomobila. Atrakcije bodo obiskovalcem omogočale, da doživijo senzacijo vožnje formule ena in začutijo legendarni duh Ferrarija. 

Slika adrenalinskega parka, ki bo svoja vrata odprl aprila. Foto: PortAventura World Parks & Resort

Ferrari Land je zgolj manjša različica originalnega Ferrari World-a v Abu Dhabiju, ki je kar trikrat večji. Obenem predstavlja le del večjega parka PortAventura, ki je od Barcelone oddaljen eno uro vožnje. Vstopnice za obisk katalonskega parka je že mogoče kupiti v predprodaji, cena za celodnevni obisk pa za odrasle znaša 60 evrov.

Foto: PortAventura World Parks & Resort

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča