E-mail triki, ki nam bodo prav prišli med počitnicami

Klavdija Rupar 23.06.2019
Foto: Pexels

Poletje je čas dopustov, počitnic in uživanja. Vendar pa se to uživanje konča v trenutku, ko se spočiti vrnemo na delovno mesto, odpremo elektronsko pošto in ugotovimo, da nas čaka nešteto neprebranih sporočil. Da se nam to letos ne bo zgodilo, je najbolj pametno, da spremenimo nekaj nastavitev v elektronski pošti, ki bo omogočila, da drugim javimo, kdaj nismo dosegljivi.

Pripravimo sporočilo za čas odsotnosti

Najlažji in najbolj efektiven način je, da pripravimo sporočilo, ki drugim da vedeti, da nismo v pisarni in nismo dosegljivi. Uporabniki Gmalia to lahko najdejo pod nastavitvami, kjer izberemo datume, od kdaj do kdaj smo odsotni in napišemo sporočilo. Uporabniki Outlooka pa kliknejo na "Mapo" > "Info" > "Avtomatski odziv". Omogoča tudi, da pripravimo različna sporočila za različne ljudi.

Foto: Pexels

Arhivirajmo svoja sporočila

Ko smo na dopustu lahko tudi nastavimo tako, da se sporočila avtomatsko arhivirajo ali izbrišejo in tako poskrbimo, da ne napolnejo celotnega nabiralnika. Ko se vrnemo pa pogledamo samo pomembna sporočila, ki smo jih dobili, ko nas ni bilo. Uporabniki Gmaila izberejo "Filtri in blokirani naslovi" pod "Nastavitvami" in potem "Ustvarimo nov filter", arhivirana sporočila lahko najdemo v mapi "Vsa sporočila". Outlook ima podobno funkcijo "Avtomatsko arhiviranje", ki nam omogoča, da prestavimo in izbrišemo sporočila v nekem časovnem obdobju.

Vsebina sporočila je pomembna

Pomembno je tudi, kaj zapišemo v sporočilo, s katerim bomo dali vedeti, da nismo dosegljivi. Napišemo, katere datume smo odsotni in se izogibajmo obljubi, da bomo odgovorili takoj. Na koncu pa dodajmo še, koga naj kontaktirajo v primeru, ko smo odsotni.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča