Dan soseda v centru Rog v Ljubljani

Dan soseda 2024 v centru Rog Ljubljana

CITYLIFE 28.05.2024

Dogajanje se bo začelo ob 9.uri z jutranjo jogo in vadbo v naravi, športne aktivnosti od ping ponga do badmintona in balinčkanja pa bodo na voljo ves dan.

Dan soseda v centru Rog v LjubljaniDan soseda v centru Rog v Ljubljani

Pester program in različne delavnice

Vsi, ki jih zanima, kako Center Rog deluje, se bodo lahko tekom dneva udeležili vodenih ogledov hiše in devetih proizvodnih labov, svoj program pa je pripravila tudi knjižnica Rog. Projektni studii, v katerih oblikovalci in oblikovalke z različnih področij razvijajo inovativne in družbeno koristne izdelke, bodo imeli odprta vrata. Na sporedu bodo različne delavnice, ki bodo potekale pod vodstvom mentorjev Centra Rog – od pletenja skupnostne preproge in tekmovanja z avtomobilčki do izdelovanja ogrlic za drevesa, imenskih ploščic za hišne ljubljenčke, portretov na keramičnih ploščicah in semenskih bombic. S svojim programom se bodo predstavile številne organizacije, ki delujejo v neposredni bližini Centra Rog: Društvo študentov medicine z delavnico prve pomoči, Klekljarsko društvo Ljubljana, klekljarski krožek z OŠ Ledina, trgovina SEMpaTJA, Pevski zbor MPZ Količani, MC ULCA, humanitarno društvo Nikoli sam, Cona Cent'r, Plesna šola Fredi, Društvo zelenih nadzornikov Ljubljane, Univerza za 3. življenjsko obdobje, Cukrarna in Mala ulica.

Dan soseda v centru Rog v LjubljaniDan soseda v centru Rog v LjubljaniDan soseda v centru Rog v Ljubljani

Skupnostni piknik

Poskrbljeno bo tudi za pijačo in jedačo, saj so uporabniki in uporabnice Centra Rog v preteklih dneh zvarili 100 litrov kombuče različnih okusov, v kuharskem labu pekli dobrote, ob 13. uri pa se začne skupnostni piknik, h kateremu lahko prispevajo vsi obiskovalci in obiskovalke, ki bodo prinesli kaj za pod zob. Za najmlajše bo na voljo točen sladoled, dišalo pa bo tudi po šmornu in kranjskih klobasah.

Dan soseda v centru Rog v Ljubljani

Dan se bo okoli 20. ure  zaključil v ritmih DJ-ja Sunny Sun-a, ki bo z nami ves popoldan. V primeru dežja bodo aktivnosti prilagojene in bodo potekale v Centru Rog.

Podroben program si lahko ogledate tukaj.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika