Čudovite veleblagovnice, ki jih najdemo po svetu

Klavdija Rupar 08.01.2020
VELEBLAGOVNICE

Kaj je del vsakega potovanja v večje mesto? Pri ženskah zagotovo nakupovanje. In po svetu obstajajo zanimive in krasne veleblagovnice, ki jih moramo zagotovo obiskati vsaj enkrat v življenju.

El Corte Ingles 

El Corte Ingles je veleblagovnica, ki izhaja iz Španije, najdemo pa jo tudi na Portugalskem. Gre za eno največjih veleblagovnic v Evropi in tretjo največjo na svetu. V njej najdemo dizajnerske butike med katerimi so Armani, Louis Vuitton, Hermes, Ralph Lauren in drugi.

veleblagovnice

Bergdorf Goodman

Bergdorf Goodman je luksuzna veleblagovnica, ki jo najdemo na Peti Aveniji v New Yorku. Ustanovljena je bila leta 1899, danes pa imajo dve trgovini, vsako na svoji strani med 57. in 58. ulico. Veleblagovnica je bila večkrat prikazana tudi v dokumentarnih in drugih filmih.

Harrods

Harrods je najbolj znana veleblagovnica na svetu, v kateri njademo najnovejša moška in ženska dizajnerska oblačila, luksuzna darila, hrano in modne dodatke. Najdemo ga v Londonu in v Italiji.


La Rinascente

La Rinascente je veleblagovnica, ki vsebuje trgovine italijanske visoke mode in mednarodne modne znamke, med katerimi najdemo modne dodatke, ličila, opremo za dom, dizjan in hrano. V Italiji jih je kar 11, najbolj znani sta v Rimu in Milanu.

KaDeWe

KaDeWe je veleblagovnica v Berlinu, ki meri več kot 60.000 kvadratnih metrov in vsebuje več kot 380.000 izdelkov. Je druga največja veleblagovnica v Evropi, saj na leto privabi med 40.000 in 50.000 obiskovalcev.


Le Bon Marche

Le Bon Marche je veleblagovnica, ki jo najdemo v Parizu. Leta 1852, ko so jo prenovili, je postala prva moderna veleblagonica. V njej najdemo veliko izdelkov visoke mode, v drugih nadstropjih pa tudi okusno hrano.
Galeries Lafayette

Galeries Lafayette je francoska veleblagovnica, glavna stoji na Boulevard Haussmann v Parizu. Poleg tega jo najdemo tudi na drugih lokacijh po Parizu in v drugih državah. Je del podjetja Groupe Galeries Lafayette in je leta 2009 dosegla več kot bilijon evrov dobička.


Saks Fifth Avenue

Saks Fifth Avenue je veriga luksuznih veleblagovnic v Ameriki, od leta 2013 pa je v lasti komercialne kooperacije Hudson's Bay Company. Njihova glavna trgovina je na Peti Aveniji v New Yorku, v vseh trgovinah pa najdemo moška in ženska luksuzna oblačila, torbice, čevlje, modne dodatke in ličila.


Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča