Clubhouse - nova družbena platforma

Klavdija Rupar 31.03.2021
pexels-photo-887751

Clubhouse je mešanica radia, konferenčnega klica, zabave, obenem pa povezovalna aplikacija, ki temelji na audio klepetu. Vsi uporabniki lahko poslušajo pogovore, intervjuje in razprave med različnimi zanimivimi posamezniki o raznolikih tematikah. Spominja na podcast, s to razliko, da ga poslušate v živo in z neko mero ekskluzivnosti. Namreč za določen pogovor potrebujete direktno vabilo. Poleg poslušanja seveda lahko tudi sami prisostvujete k pogovoru in delite svoje misli, ideje in zgodbe. Lahko celo prehajate med različnimi pogovori in različnimi tematikami. 

Kdo vse uporablja platformo?
V Clubhousu lahko prisluhnete tudi pogovorom z zvezdniki, kot so Oprah, Kevin Hart, Drake, Chris Rock in Asthon Kutcher. Zna se celo zgoditi, da se znajdete v pogovoru, ki ga vodi eden od teh ljudi. Drugače pa je precej razširjen med elitno klientelo.

Kako pridobite vabilo?
Trenutno Clubhouse še ni na voljo za širšo publiko, lahko pa vas nekdo, ki je član, povabi s posebnim povabilom. Preprosto prenesite aplikacijo, nato pa osebo, ki že ima račun, prosite za povabilo. Vsak član platforme na začetku dobi dva povabila, z uporabo aplikacije pa jih dobi še več. Počasi ga bodo najverjetneje odprli za širšo publiko, vendar si želijo skupnost graditi počasi in delajo na funkcijah, ki bodo pomagale skrbeti za večje število ljudi.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča