Božične TV serije

Klavdija Rupar 29.11.2018
Foto: imdb

Do enega najlepših in čarobnih praznikov nas loči še manj kot mesec dni. Mogoče je sicer še prezgodaj za okraševanje domov in peko božičnih piškotov, zagotovo pa ni prezgodaj za gledanje božičnih filmov ali božičnih serij. Božične pesmi se že vrtijo na radijskih valovih in za prekinitev rutine in napornega dela, ki ga še moramo opraviti pred prazniki, imamo za vas nekaj serij, znotraj katerih najdemo zanimive božične epizode. Sicer gre za serije, ki smo jih vsi že večkrat pogledali, ampak božični deli nas bodo napolnili z veseljem in srečo. Pa seveda tudi kakšen odličen piškot ne bo škodil zraven.

Opravljivka – epizoda Rimske počitnice (Sezona 1, epizoda 11)

Ljubitelji te serije bodo rekli, da so jim všeč vse epizode, v katerih je Blair Waldorf v ospredju. Epizoda se vrti okoli njenega ljubosumja, saj se njen pozabljeni oče kar naenkrat znajde v mestu, s sabo pa pripelje svojega ljubmica.

Medtem pa Serena išče perfektno darilo, vendar zanj ne sme zapraviti več kot petdeset dolarjev.

Foto: imdb

Črno ogledalo – epizoda Beli božič ( Sezona 2, epizoda 4)

Za vse ljubitelje bolj zahtevnega božičnega »čtiva« je primerna serija Črno ogledalo. Posebna epizoda predstavlja tri različne zgodbe, ki skupaj ustvarijo dva moža (eden izmed njih je Jon Hamm). Seveda pa ne moremo pričakovati nekaj pretirano optimističnega in veselega, a odličen nastop Hamma je zagotovo razlog, da si to epizodo vseeno ogledamo v prazničnem času.

Foto: imdb

Buffy – (Sezona 3, epizoda 10)

V tretji sezoni je Buffy izganjalka vampirjev dinamična in zanimiva. Po tem, ko Angel in Buffy spita skupaj, se on spremeni v Angelusa – zlobno verzijo samega sebe. Ko se vrne nazaj v svojo staro formo, pa se začne spominjati koga vse je ubil in vsi ugotovijo, da se fokusira na zlobno stran. Ta epizoda je precej žalostna, a ima srečen konec.

Foto: imdb

Kako sem spoznal vajino mamo – epizoda Kako je Lily ukradla božič (Sezona 2, epizoda 11)

Kako sem spoznal vajino mamo je eden najbolj znanih sitcomov, zato so izredno zanimive tudi božične epizode.

Lily in Marshall se po razhodu pobotata in se veselita božičnih praznikov. A ko Lily ugotovi, kaj je Ted govoril o njej, ko sta bila z Marshallom narazen, se odloči da bo praznike praznovala le z njim in bo odpove skupinsko praznovanje.

Foto: imdb

Prijatelji – epizoda Zgodba o prazničnem pasavcu (Sezona 7, epizoda 10)

Prvi skupen božič Monice in Chandlerja ne gre tako, kot si ga je zamislila Monica. Ross se trudi, da bi svojemu sinu predstavil judvoski božič hanuko, a je Ben popolnoma navdušen nad Božičkom. Ker so vsi božičkovi kostumi že zasedeni, se tako obleče v prazničnega pasovca in mu razloži zgodbo o praznovanju Hanuke.

Foto: imdb

Vse te božične epizode bodo naše praznike naredile bolj zanimive, zato jih hitro dodajmo na svojo to-do listo in uživajmo. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča