BluKakadu - poročne dekoracije s slovenskim podpisom

CITYLIFE 25.10.2019
BluKakadu

Pod imenom BluKakadu se podpisujeta simpatični in kreativni sestri Enja in Anja, ki sta skupni jezik našli v dekoraciji prostorov, namiznih dekoracijah in stilskih ureditvah na različnih dogodkih, razvili pa sta posebno ljubezen do cvetja in poročnih dekoracij, s katerimi se ukvarjata že dobrih 5 let.

Enja je svojo pot začela na aranžerski šoli v Ljubljani, kjer je razvijala svoj smisel za dekoracijo, spogledovanje s fotografijo pa jo je popeljalo še na študij v Sežano, kjer je uspešno zaključila študij in se obenem kreativno povezala s sestro Anjo, ki je oblikovalka tekstilij in oblačil.

Ljubezen do mode ter izostren čut za detajle sta Enjo popeljala do modne in ulične, t.i. street style fotografije. To so opazile že mnoge slovenske "influenserke", s katerimi že nekaj časa aktivno sodeluje.

Starejša sestra Anja je na Naravoslovnotehniški fakulteti, pri zaključni modni reviji  začutila simpatijo do arhitekture, hkrati pa se je razvila ljubezen do interierja. Tako je poleg občutka za oblikovanje oblačil, risanje ter slikanje, razvila strast tudi do notranjega oblikovanja, restavriranja pohištva, dekoracije in stiliranja.

"Poroka tako ni več samo slavje, ampak umetniško obarvan ambient, z detajli in estetsko močnimi elementi, ki resnično ustvarijo nepozaben dan za vse prisotne." - Enja in Anja Brelih

A njuna vizija se ne konča tukaj. Poročno dekoracijo želita popeljati na nov nivo, stopiti iz cone poznanega in ljudem približati nekonvencionalni pristop k dekoraciji, cvetličnim aranžmajem in umetniškim inštalacijam ter jim ponuditi možnost doživetja na drugačnih, zanimivih lokacijah. 

Združiti želita naravne in moderne elemente z umetnostjo oblikovanja cvetja, ki vključuje pester nabor različnih cvetov, raznovrstnega zelenja in trav ter subtilno barvno paleto.

Sestrama polnih idej in estetskih nasvetov lahko sledimo na Instagramu @blukakadu.weddings, kjer bomo lahko spremljali nove ideje in trende cvetličnih in ambientalnih dekoracij in vse kar se bo dogajalo v prihodnjih poročnih sezonah. 

Več o njunem delu pa na osebnih Instagram profilih @enjabrelihphotographyin @abreli.

Fotogalerija

Sestri Enja in Anja Brelih. BluKakadu BluKakadu BluKakadu BluKakadu BluKakadu BluKakadu BluKakadu BluKakadu BluKakadu BluKakadu BluKakadu BluKakadu BluKakadu BluKakadu

Izbor urednika