Bitchy Club - rosé v pločevinki s slovenskim podpisom

Klavdija Rupar 08.08.2019
bitchy club

Čeprav je vino v roza pločevinki namenjeno ženskam, se Bitchy Club ne identificira kot skupina norih feministk, ki želi upravičevati svoje obnašanje s tem, da se jim na vsakem koraku godi kakšna krivica, ampak kot gibanje, ki želi realno prikazati, kakšen je položaj Slovenk v letu 2019.

Kot pravi ustanoviteljica Bitchy Cluba, Anja Korenč, smo ženske po večini prijazne, skrbne, ljubeznive in lepo dišimo. "A obenem imamo tudi svoje ambicije, mnenja in prepričanja. Sprejemamo tudi slabe odločitve, smo kdaj tečne in marsikaj povemo kaj brez predhodnega razmisleka," pravi Anja in dodaja, da je najbolj pomembno to, da držimo skupaj in si ne mečemo polen pod noge.

Anja si je želela torej ustvariti nekaj, kar bo ženske v takih trenutkih povezalo in jih naredilo močnejše. Vino sorte rosé iz Goriških brd z dodanimi mehurčki je torej idealen izdelek, roza pločevinka pa je inovativen, priročen in ekološki format embalaže, ki vsekakor pade v oči.

Izdelek je bil prvič predstavljen 8. marca 2019 na dogodku Dan za babe v Ljubljani. Na mednarodni dan žensk ter dan praznovanja njihovih dosežkov, ekonomske, politične in socialne enakopravnosti.

Vino je trenutno na voljo preko spletne trgovine bitchy.club, v nekaterih lokalih in lokalnih trgovinah.

Fotogalerija

Ustanoviteljica Anja Korenč. Foto: Bitchy Club Foto: Bitchy Club Foto: Bitchy Club Foto: Bitchy Club Foto: Bitchy Club Foto: Bitchy Club Foto: Bitchy Club

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča