Bazeni na vrhu hribov s čudovitim razgledom

Klavdija Rupar 16.02.2021
194248186

Bi si želeli zimske dni preživeti v hribih, obdani s pravo sneženo pravljico? Ali bi raje pozimi skočili v tople kraje in se izognili hladnim in snežnim dnem? Lahko pa celo združite oboje in se odločite, da počitnice preživite v gorah, obdani s snegom, a si vseeno privoščite skok v enega izmed čudovitih bazenov. Ne glede na vašo odločitev, sta obe možnosti trenutno malo manj mogoči zaradi situacije, a vseeno lahko sanjamo, kajne? Danes vam bomo tako predstavili nekaj bazenov, ki so s svojo lokacijo in lego kot iz pravljice.

Alpin Panorama hotel Hubertus

Hotel Hubertus, ki ga najdemo v italijanskih Dolomitih, je dolg 25 metrov in širok 5 metrov, nahaja pa se na višini 12 metrov. Ima stekleno dno, zato boste imeli občutek da lebdite na vrhu gore. V zimskih mesecih poskrbijo, da se voda v bazenu ogreje do 33 stopinj. Gre za pravo zimsko pravljico.

Foto: Booking.com

Hotel Alpina

Gstaad je luksuzen že sam po sebi, Hotel Alpina pa je to pravljico in luksuz dvignil še na višjo raven. Skrit je namreč sredi gozda in urejen v tradicionalnem planinskem slogu. Izberite apartma z bazenom, ki je videti moderno in če imate srečo, bodo pozimi hotel odkrili, tako da boste v njem lahko plavali in opazovali padanje snežink.

Foto: Booking.com

LeCrans Hotel & Spa – Crans-Montana

Si sploh lahko predstavljate še kaj bolj prijetnega, kot je sredi zime skočiti v bazen poln vroče vode in se spočiti ob pogledu na zasnežene vrhove gora in dreves, v daljavi pa se svetlika Mont Blanc? Ogrevan zunanji bazen v LeCrans Hotel & Spa je zagotova ena bolj popularnih zadev švicarskega podeželja.

Foto: Booking.com

Aman Le Melezin hotel

Kaj se zgodi, ko se združita Courchevel in hotelska veriga Aman? Prava poezija. Minimalistično razkošje več kot ustreza v gorato okolico, na terasi apartmaja pa je ogromna lesena terasa, na kateri najdete ogromen jacuzzi. Med namakanjem lahko opazujete borovce, ki se upogibajo pod težo snega. 

Foto: aman.com

Cambrian

Čudoviti razgledi Švicarskih Alp so glavni razlog za obisk hotela The Cambrian. Z zunanjim ogrevanim bazenom, se lahko več ur namakate v vodi in uživate v razgledih skozi celo leto. Gre za odlično sprostitev po urah smučanja, hoje ali gorskega kolesarjenja.

Foto: Booking.com


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča