Aprilske filmske novosti v naših kinematografih

Anja Mrevlje 01.04.2019
KRALJ PLAŽE

NE BOM VEČ LUZERKA (My Last Year as a Loser)

komična drama
Že v Koloseju. 
29-letna Špela je diplomirala iz umetnostne zgodovine in še nikoli ni imela redne službe. Za razliko od svojih najboljših prijateljic, ki sta se pred leti odselili iz Slovenije in se ne nameravata vrniti, Špela trmasto vztraja, da bo ostala v domačem okolju. Ko delo v tujini dobi tudi njen dolgoletni fant, ostane brez stanovanja, službe in družbe. Preseli se k staršem in babici, ki zdaj živi v njeni otroški sobi. Toda želi se osamosvojiti in odrasti, namesto da bi še naprej podaljševala svojo že tako ali tako deset let predolgo adolescenco. 

SLONČEK DUMBO (Dumbo)

družinska domišljijska pustolovščina
Že v Koloseju.
Disney studio in vizionarski režiser Tim Burton nam prinašata novo veličastno igrano avanturo o življenju najbolj znanega slona na svetu. Slonček Dumbo nas bo spomnil na priljubljeno klasiko iz leta 1941, v kateri se raznolikost spoštuje, družinske vrednote cenijo in sanje poletijo visoko v nebo. 

MAČJE POKOPALIŠČE (Pet Sematary)

grozljivka
V Koloseju od 4. aprila - premiera 3.aprila, ob 20.00. 
Zdravnik Louis Creed se z ženo Rachel in dvema otrokoma preseli na podeželje. Ko se nastanijo v prostorni hiši, kmalu spoznajo, da je blizu njihovega novega doma pokopališče za hišne ljubljenčke, kamor se odločijo pokopati svojo mačko, ki jo na bližnji hitri cesti zbije tovornjak. Idilo ob robu gozda kmalu prekinejo nenavadni in nadvse strašljivi dogodki. 

ONI (Loro)

biografska drama
V Koloseju od 4. aprila.
Na filmska platna prihaja satiričen in ponekod domišljijski portret kontroverznega italijanskega politika Silvia Berlusconija. Zgodba sledi čednemu mladeniču Sergiu, ki ima eno samo ambicijo: oditi v Rim, da bi se tam vključil v kroge razvpitega predsednika vlade. Vrata mu  odpre trgovanje z lepimi dekleti, ki vplivneže spremljajo na različne dogodke. Med njimi tudi Berlusconija, ki se v perverznem svetu korupcije in norih zabav ukvarja tudi s svojimi političnimi nasprotniki in ženo, ki ji je dovolj njegove nezvestobe.

STAN IN OLIO (Stan & Ollie) 

biografska komična drama
V Koloseju od 18. aprila.
Ko so zlata leta hollywoodske slave že davno za njima, se Stan Laurel in Oliver Hardy z varietejsko predstavo odpravita na turnejo v Veliko Britanijo, da bi obudila svoja slavna komična lika. Sprva naletita na mlačen odziv gledalcev, sčasoma pa z očarljivimi nastopi znova najdeta pot do njihovih src.

KRALJ PLAŽE (The Beach Bum)

komedija
V Koloseju od 25. aprila.
Kralj plaže je osvežujoča, izvirna in subverzivna komedija režiserja Harmonyja Korinea (Kids, Spring Breakers), ki sledi odbito smešnim prigodam pesnika Moondoga (Matthew McConaughey), uporniškega prevaranta, ki vedno živi po svojih pravilih, bogastvo pa ga rešuje pred mnogimi težavami in življenjskimi problemi, v katere bi lahko zlahka zašel.

MAŠČEVALCI: ZAKLJUČEK (Avengers: Endgame)

akcijski
V Koloseju od 25. aprilapredpremierno 24. aprila ob 19.00.
Režiserja Anthony in Joe Russo, Marvel studio in Disney nam prinašajo najbolj pričakovan in najbolj razburljiv film leta „Maščevalci: Zaključek“. Po uničujočih dogodkih v filmu Maščevalci: Brezmejna vojna (2018), je vesolje v ruševinah. S pomočjo ostalih zaveznikov se Maščevalci ponovno združujejo, da bi uničili Thanosove moči in vrnili red v vesolje.

ZAPELJI ME, ČE MOREŠ (Long Shot)

romantična komedija
V Koloseju od 2. maja.
On je politični novinar s talentom za vse, kar prinaša težave. Ona je najboljša diplomatka v državi s talentom za … pravzaprav karkoli. Ko se Fred (Seth Rogen) odloči, da se bo ponovno zbližal s srednješolsko simpatijo (Charlize Theron), ki je bila pred leti njegova varuška, jo navduši s humorjem in mladostniškim idealizmom. Žal pa lahko njegova brezskrbnost uniči njeno kariero pot, ki je tik pred pomembno prelomnico.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča