Apple predstavil novi iPhone 8, iPhone 8 Plus in iPhone X

Anja Mrevlje 13.09.2017
Apple

Tehnološki velikan Apple je včeraj predstavil novo generacijo pametnih telefonov iPhone, med katerimi so se znašli iPhone 8 in iPhone 8 Plus in revolucionarni iPhone X. 

Zmogljivejši iPhone X se lahko pohvali z visokokakovostnim zaslonom OLED, ki sega do roba telefona, združljiv pa je s tehnologijo HDR, kar omogoča boljši prikaz kakovosti videoposnetkov. Narejen je iz stekla in nerjavečega jekla, omogoča brezžično polnjenje in nima več tipke "Home". Cena se začne pri 999 dolarjih.


Novinca iPhone 8 in iPhone 8 Plus sta nekakšni nadgradnji iPhona 7 in 7 Plus. iPhone 8 je opremljen z 11,9-centimetrskim, iPhone 8 Plus pa z 14-centimetrskim zaslonom visoke ločljivosti. Oba imata vgrajeni procesor A11 Bionic. iPhone 8 razpolaga z enim digitalnim fotoaparatom ločljivosti 12 milijonov točk, iPhone 8 Plus pa z dvema kakovostnima fotoaparata ločljivosti 12 milijonov točk. Tako kot iPhone X sta novinca oblečena v najmočnejše steklo, ki je bilo do sedaj uporabljeno pri pametnih telefonih. Na voljo bosta v srebrni, sivi in zlati barvi s 64 ali 256 gigabajti vgrajenega pomnilnika. Najcenejši iPhone 8 bo na voljo za 699 dolarjev, najcenejši iPhone 8 Plus pa za 799 dolarjev.
apple.com

Galerija - iPhone 8, iPhone 8 Plus in iPhone X

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča