Apple odpira čudoviti kreativni Apple park

Tina Lagler 24.02.2017
Apple Park

Medtem ko bi Steve Jobs danes, 24. februarja, praznoval svoj 62. rojstni dan, v osrčju doline Santa Clara v obliki prstana iz panel ukrivljenega stekla nastaja kreativni center Apple Park, ki bo aprila že začel s preseljevanjem uslužbencev v nove prostore, medtem ko se bo gradnja nadaljevala tekom poletja. Kreativni center, v katerem bodo tudi center za obiskovalce, trgovina, kavarna, ogromni fitnes center za uslužbence ter prostori za raziskavo in razvoj, je ena od številnih vizij pokojnega Jobsa. Njemu in njegovemu trajnostnemu vplivu na podjetje in svet v spomin in čast bodo poimenovali gledališče, ki se bo bohotilo na hribu, najvišji točki parka s pogledom na okolico in glavno stavbo, znotraj katere bodo še sprehajalne in tekaške površine za uslužbence, sadovnjak, travnik in ribnik.

Apple Park. Foto: Apple

Steve Jobs Theater s 1000 sedišči, ki bo proti koncu leta odprl svoja vrata, bo skupaj s preostalimi stavbami v parku ena najbolj varčnih na svetu, saj bo delovala izključno na energijo iz obnovljivih virov.

Center za ustvarjanje in medsebojno sodelovanje bo hkrati tudi dom številnim inovacijam za prihodnje generacije ter bo tako uresničitev Jobsove vizije.

Izbor urednika