Apple novosti 2018 - Macbook Air, Mac Mini in iPad Pro

Anja Mrevlje 31.10.2018
Novi Macbook Air

Novi Macbook Air

Novi prenosni računalnik Macbook Air se lahko pohvali z 13,3-palčnim Retina zaslonom ločljivosti 2560 x 1600 slikovnih točk. Kar pomeni, da je ločljivost štirikrat večja od predhodnika. Ima le dva priključka USB-C s podporo vmesniku Thunderbolt 3.

Novi Macbook Air je manjši in lažji. Ohišje prenosnika je izdelano iz recikliranega aluminija, tehta le 1,24 kilogramov.  Ima vgrajen Intel procesor Core i5 osme generacije, sistemski pomnilnik do kapacitete 16 gigabajtov in pomnilnik z do 1,5 terabajta prostora.

Na violjo bo v zlati, srebrni in temno sivi barvi, cena pa se bo gibala okoli 1200 evrov.

Novi tablični računalnik iPad Pro

Nova tablica iPad je na voljo z 27,9-centimetrskim oziroma 11-palčnim zaslonom in 32,8-centimetrskim oziroma 12,9-palčnim zaslonom Liquid Retina LCD. V debelino meri 5,9 milimetrov kar pomeni da je od predhodnika tanjši. Za brezhibno delovanje poskrbi najnovejši osemjedrni Applov procesor A12X Bionic.

Cena se bo gibala okoli 880 evrov.

Novi osebni računalniki Mac mini

Apple je na nedavni konferenci predsatvil tudi prenovljeno družino osebnih računalnikov Mac mini. Računalnike poganjajo zmogljivimi Intelovimi procesorji osme generacije in pomnilnik do 64 gigabajtov in z do dvema gigabajtoma prostora za shranjevanje podatkov.

Cena se bo gibala okoli 800 evrov.
apple.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča