Aktivnosti za otroke med jesenskimi počitnicami

Klavdija Rupar 24.10.2021
halloween-quotes-1570467453-o

Občutek imamo, da je bilo poletja ravnokar konec, pa so pred vrati že prve šolske počitnice - "krompirjeve" počitnice, ki se letos celo podaljšajo še v praznični 1. november. V času počitnic se bodo vaši otroci lahko udeležili različnih delavnic, ki so jih pripravili širom Slovenije. 

Počitniško varstvo Jesenske igrarije "Igraj se z mano"

Društvo za kulturo inkluzije je v času jesenskih počitnic pripravilo subvencionirano varstvo. Program bo otrokom in mladostnikom ponudil kakovostno in strukturirano preživljanje prostega časa. Sofinanciran program varstva je namenjen vsem otrokom med 1. in 5. razredom osnovne šole na območju MOL, ki imajo stalno prebivališče na območju MOL ter otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami do 18. leta starosti. Aktivnosti bodo razdeljene na tri dele: gibanje in učenje skozi gib, likovno izražanje in kulturno-umetniško doživljanje.

Hura prosti čas

V času jesesnkih počitnic v Škofji Loki organizirajo brezplačne počitniške dejavnosti Hura prosti čas, ki so namenjene otrokom med 1. in 7. razredom. Dejavnosti bodo potekale v prostorih OŠ Škofja Loka-Mesto. Na voljo bodo dejavnosti tako za športne kot ustvarjalne otroke, poskrbljeno pa bo tudi za prehrano otrok. Doplačilo je 55 evrov na teden oz. 15 evrov na dan.

Foto: Pexels

Jesenske plesne počitnice

Jesenske plesne počitnice, ki bodo potekale med 25. in 29. oktobrom bodo sofinancirane s strani MOL. Potekale bodo v plesni dvorani PLES PLUS v Kosezah, namenjene pa so osnovnošolcem od 1. do 5. razreda. Prispevek staršev znaša trideset evrov, v kar je vključen zajtrk, malica in kosilo. V sklopu plesnih počitnic bodo potekale različne plesne delavnice, ustvarjalne in likovne delavnice. Ustvarjali bodo tudi pričeske ter se igrali družabne igre.

Aktivne jesenske počitnice s SD Novinar

Program, ki ga organizira SD Novinar, bo potekal na lokaciji v OŠ dr. Vita Kraigherja, namenjen pa je vsem otrokom med 1. in 5. razredom osnovnih šol z območja MOL. Če bo vreme dopuščalo bodo program izpeljali zunaj. Varstvo poteka v telovadnici in učilnici z aktivnostmi po izbiri otrok, kasneje sledijo športne aktivnosti in izleti z različnimi obiski. Varstvo poteka vse do 17.00, vmes otroci dobijo tudi malico in popoldansko malico.

Foto: Pexels

Jesenske počitnice v Mariboru

V Mariboru organizirajo jesenske počitniške dejavnosti in počitniško varstvo. Počitniško varstvo stane 90 evrov, počitniške dejavnosti so brezplačne, organiziran pa je tudi sredin izlet, za katerega boste odšteli 20 evrov. V tem tednu bodo potekale likovne delavnice (Skrivnostna nočna bitja in kamenček namesto sveče), gibalne delavnice (joga z nežo), Pravljice s Simono (Pravljice strašnice), Sredin izlet na Kozjansko domačijo, Interaktivna zvočna pot (Potepini ob Dravi) in gnetilnica gline (Jackova svetilka).

Juhuu, jesenske počitnice so tu

Juhuu, jesenske počitnice so tu so počitniške športne aktivnosti in počitniško varstvo s športnimi vsebinami. Projekt se bo izvajal v času jesenskih počitnic v prostorih Športnega društva Ando Hirschmann v Kranju. Namenjen je vsem otrokom od 1. do 5. razreda osnovne šole. Razdeljen je v tri sklope: Družabne igre, Športni program in Filmske urice. Tako varstvo kot program sta brezplačna za vse udeležence.Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika