8 dejstev, ki jih moramo poznati preden začnemo z novo službo

Teja Korošec
Foto: Cathryn Lavery / Unsplash

Poznati moramo delovanje podjetja in širšo industrijo, v kateri bomo delali.

S poznavanjem strukture, zgodovine in splošnega delovanja podjetja bomo zagotovo naredili dober prvi vtis. Z znanjem o kokurenci in razmerah v širši industriji pa še toliko bolj.

Vzdrževanje dobrih odnosov med sodelavci je cenjena vrlina.

Ker se je danes delu v skupini skoraj nemogoče izogniti, podjetja rada zaposlujejo dobre timske igralce. Sposobnost vzdrževanja dobrih odnosov z različnimi tipi sodelavcev zaposlenemu viša vrednost.

Sami smo odgovorni za svoja zasebna življenja. 

V podjetju od nas pričakujemo, da znamo svoje zasebne posle primerno organizirati. To pomeni, da na delo vsak dan prihajamo pravočasno in brez izgovorov.

Foto: Pexels

Ne smemo pozabiti kdo je naš šef.

Ni važno ali nam je naš šef všeč ali ne, nadrejene moramo spoštovati. Priporočeno je, da se od njih poskušamo čim več naučiti in se jih ne bojimo vprašati, če česa ne vemo. 

Ravno prava stopnja samozavesti je ključ.

Dovolj samozavestni moramo biti, da smo sposobni spoznavati nove ljudi in zaupati v kvaliteto našega dela. Po drugi strani ne smemo biti preponosni, da bi prosili za pomoč.

Poznati in upoštevati moramo pravila oblačenja v podjetju.

Podjetja so si glede pravil oblačenja ali "dress code-a" dokaj različna. Pomembno je, da se o primernem oblačenju pozanimamo in dogovoru tudi sledimo.

Foto: Alvin Mahmudov / Unsplash

Govoricam se je modro izogibati.

Seveda so del vsake službe tudi govorice med in o zaposlenih. Največjo uslugo si bomo naredili, če se jim po najboljših močeh izognemo, saj zagotovo ne bodo pripomogle k delovnim uspehom.

Razumeti moramo, da kariera v življenju ni vse. 

Na koncu pa je treba razumeti tudi, da služba ni vse v našem življenju. Smiselno ravnotežje med delom, medčloveškimi odnosi in zabavo nas bo naredilo bolj zdrave in srečne. 

Foto: Cathryn Lavery / Unsplash

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Barcaffè Barista tour

Barcaffè Barista tour

Barcaffè Barista tour nadaljuje svojo pot po Sloveniji, tokrat prvič v Celju. Ne zamudite priložnosti učenja priprave in... Več

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča