7 zabavnih pravil pri pleskanju doma

Branka Grbin
7 zabavnih pravil pri pleskanju doma

Predkorak: Odmislimo vsa pravila, kaj ja in kaj ne, izpraznimo glavo in pomislimo na svojo najljubšo barvo. Smo kakšno steno že kdaj pobarvali vanjo? Če je odgovor ne, je zdaj skrajni čas, da to storimo. Živi se samo enkrat in navsezadnje gre samo za barvo, ki jo lahko kadar koli prebarvamo nazaj na belo …

Če nismo dovolj samozavestni, kako se pleskanja sploh lotiti, pomoč poiščimo pri nekom, ki se na to spozna. Nakupite barve in veselo na delo!

Pastelne odtenke uporabimo velikodušno. Foto: Depositphotos

Pravilo št. 1: Pastelne odtenke uporabimo velikodušno. Nanje glejmo kot na nekakšno platno stanovanja, ostalo pohištvo pa naj bodo barve in glavni igralci.

Pravilo št. 2: Pastelno ne pomeni samo bež. V to skupino spadajo tudi nežnejši rjavi toni (bela kava), biserni, nežno modri (kot barva neba), oranžni toni … pravzaprav vsi v zelo nežni različici.

Pravilo št. 3: Pobarvajmo stene s svojo najljubšo barvo. Kot že omenjeno – če nam je nadvse všeč močna barva, kot je kraljevo modra, zakaj pa ne? A vanjo ne odenimo celega stanovanja, že ena stena bo dovolj za neskončno navdušenje.

Pravilo št. 4: Ne omejimo se samo na eno (močno) barvo. Notranji oblikovalci se strinjajo, da prevladovanje ene močne barve ni dobro za dom in naše počutje v njem. Prisegajo na razmerje 60 : 30 : 10, kar pomeni, da naj 60-odstotkov zaseda naša najljubša barva, 30 in 10 odstotkov pa namenimo drugima barvama, ki se najbolje ujemata z najljubšo.

Pravilo št. 5: Mešajmo ženstvenost z moškostjo. Če so nam všeč nežni odtenki rožnate, jo združimo s prijetno sivo. Nasprotja se privlačijo in zelo lepo dopolnjujejo.

Pravilo št. 6: Ne bojmo se črne. No, nikar vanjo ne odenimo vseh sob niti ene cele, temveč kakšno steno ali detajl, ki bi mu črna noro dobro pristajala.

Pravilo št. 7: Ne pretiravajmo z ujemanjem. Barve našega doma naj ne dajejo vtisa, da se preveč trudimo, saj je učinek lahko nasproten. Stremimo k lahkotnemu ambientu, sproščenosti in ne prisiljenosti. Barve naj dajejo vtis, da so tam popolnoma naravno, mi pa smo jim le pokazali pot.

JUPOL Gold Advanced za pomladno osvežitev doma

Pomladni dnevi nas kar kličejo k osvežitvi našega doma in v JUB-u so pripravili pravo pomladno razvajanje. Izboljšali so vrhunsko notranjo zidno barvo JUPOL Gold, ki ima zdaj še dodatno lastnost – advanced. Ob nakupu 15-litrskega vedra te barve pa nam do 31. maja podarijo pomladno obarvani vzglavnik Odeja.

Barve, ki jih izbiramo za svoj dom, so edinstvene, tako kot so edinstveni naši občutki. Nihče jih namreč ne more videti, tako kot jih vidimo sami. Vsak zato za svoje bivalne prostore izbira svoje najljubše odtenke, ki jih povezujemo s prijetnimi doživetji ali kraji.

JUPOL GOLD.

Vrhunska notranja zidna barva JUPOL Gold, ki je primerna za dekorativno zaščito bolj obremenjenih notranjih sten in stropov, bo v dom vnesla toplino pisane palete odtenkov. S pomočjo inovativne tehnologije in najmodernejših surovin so v JUB-u pripravili barvo, ki jo odlikujejo tako vrhunski videz in pokrivnost barvane površine kot tudi možnost niansiranja v več kot deset tisoč barvnih odtenkov, visoka pralnost in izdatnost in še bi lahko naštevali. Uživajmo v barvah in barvanju, saj je pot do profesionalnih rezultatov povsem enostavna!
jub.eu

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča