7 futurističnih muzejev, ki jih želimo obiskati

Teja Korošec 09.11.2017
Foto: Visitsingapore

Muzej Amanhã, Brazilija

Foto: Bernard Lessa

Muzej Amanhã, poznan tudi pod imenom Muzej jutrišnjega dne, se nahaja v Riu de Janeiru, a ga je zasnoval slavni španski arhitekt Santiago Calatrava. Futuristična stavba povzema obliko čolna na vodi. 

Muzej prihodnosti, Združeni arabski emirati

Po več letih gradnje naj bi še letos svoja vrata odprl tudi osupljivi Muzej prihodnosti v Dubaju. Njegovi obiskovalci bodo lahko med drugim opazovali zidove iz senzorjev, robotske asistente in dvigala v obliki kapsul. Muzej se osredotoča na razvoj umetne inteligence, tehnološke inovacije in boj proti podnebnim spremembam. 

Muzej napredne znanosti in tehnologije, Japonska

Foto: Maraikan

Nacionalni muzej napredne znanosti in tehnologije privablja vse oboževalce najsodobnejše robotike in drugih tehnoloških področij. Velik del muzeja, ki se nahaja v Tokyu, je namenjen izobraževanju najmlajših znanstvenih nadobudnežev.

Preberite še: Top 10 mest za ljubitelje arhitekture

Muzej umetnosti in znanosti, Španija

Slavni muzej v Valenciji ni le odličen kraj za fotografiranje. Futuristično zgradbo pod imenom Mesto umetnosti in znanosti je prav tako oblikoval arhitekt Santiago Calatrava. Del redne razstave muzeja je celo brezplačen. 

Muzej Artscience, Singapur

Foto: Unsplash

Singapurski muzej Artscience je ob odprtju leta 2011 predstavljal prvi muzej, ki je združeval umetnost in znanost. Stavba povzema obliko lotusovega cveta, zanjo pa je zaslužen arhitekt Moshe Safdie. 

Muzej Muse, Italija

Foto: Matteo De Stefano

Nam najbližji futuristični muzej se nahaja v mestu Trentino v sosednji Italiji. Muse ali Museo delle Scienze je posvečen raziskovanju odnosa med naravo in človekom. Obiskovalci se lahko poučijo o vseh večjih izzivih sodobnega človeštva, obenem pa občudujejo stekleno arhitekturno umetnino Renza Piana. 

Muzej znanosti in tehnologije, Kitajska

Foto: Travelchina

Tudi v poslovnem delu velemesta Šhanghaj lahko obiščemo futuristični muzej, ki je odprt že od leta 2001. Razstava je razdeljena v pet glavnih področij: nebo in zemlja, življenje, inovacije, prihodnost in razumevanje. 

Izbor urednika