6 znakov, da moramo opustiti neko zdravo navado

Klavdija Rupar 30.03.2019
Foto: Pixabay

Večina "zdravih stvari nam bo zagotovo pomagala, lahko pa se zgodi da rutina, ki velja za zdravo, ni primerna za nas. Vsako telo je namreč drugačno in nekaj kar je za nekoga zdravo, lahko za nas ni in obratno. Če opažamo, da nam neka zdrava navada ne ustreza, je čas, da jo opustimo. Kateri so znaki, ki nam dajo vedeti, da je navado bolje opustiti?

Ne razmišljamo o ničemer drugem kot o tako imenovani zdravi rutini

Ne smemo pustiti, da nas samo ena stvar tako okupira, da nimamo časa, da bi razmišljali še o čem drugem. Ko začnemo preveč strogo nadzorovati naš vnos hrane ali koliko telovadimo, je čas, da naredimo korak nazaj.

Navada nam ne omogoča nobene fleksibilnosti

Če se želimo držati neke zdrave rutine, si jo moramo umestiti v svoj urnik in narediti neko strukturo. A nikakor ne smemo pustiti, da je ta rutina glavna stvar, ki ji sledimo ne glede na vse. Če se zgodi nekaj nepričakovanega moramo biti pripravljeni narediti izjemo.

Foto: Pixabay

Obsojamo ljudi, ki ne sledijo enaki rutini

Ko začnemo obsojati ostale ljudi, zakaj ne sledijo enaki rutini kot mi, pomeni, da smo s to zdravo navado preveč obsedeni. Mi lahko delamo vse kar hočemo, nikakor pa ne smemo obsojati drugih za njihove odločitve.

Ves čas smo utrujeni

Ko v svoj vsakdan vpeljemo nekaj novega, je normalno, da se počutimo utrujene. A če dieto in vadbo pripeljemo do ekstremov, se hitro lahko zgodi, da smo ves čas utrujeni.

Foto: Pixabay

Navadi posvečamo veliko časa, a vidimo majhno spremembo

Navada, kateri posvečamo veliko časa, a ne prinese večje spremembe, lahko začne vplivati tudi na našo samopodobo, obenem pa se začnemo spraševati kaj delamo narobe in ali smo nesposobni.

Počutimo se slabše kot pred začetkom zdrave rutine

Na novo rutino se seveda moramo navaditi in mogoče nekaj časa celo trpeti. A čez čas se zaradi nove rutine ne smemo počutiti slabše kot prej. Če smo utrujeni, razdražljivi, vidimo spremembe na koži in slabo spimo, potem je to znak, da s to zdravo navado nekaj ni v redu.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča

ZEMONO+

ZEMONO+

Slovenski kuharski mojster Tomaž Kavčič, imetnik Mihelinove zvezdice je na ... Več