59 kavarn s certifikatom za varnejšo pripravo kave

CITYLIFE 17.07.2020
kavarne

Kot podpora gostincem, ki želijo svojim gostom zagotoviti najvišjo raven varnosti in higiene, je nedavno zaživelo usposabljanje za varnejšo pripravo kave. Izobraževanje sledi posebnemu protokolu, ki je bil razvit v sodelovanju z AISC - Avstrijskim društvom za nadzor okužb, posebej za kavarne, hotele in restavracije (segment HoReCa). Osredotoča se na vse faze priprave kave in specifike postrežbe, ter gostincem pomaga, da svojim strankam še naprej zagotavljajo najvišjo kakovost in varnost.

»Poleg priporočljive razdalje, uporabe mask in razkuževanja rok, so ključni tudi manjši, a prav tako pomembni ukrepi, ki zagotavljajo popolno varnost. Potrebno je na primer poskrbeti za vrečke s sladkorjem, čajem ali piškoti, da si jih gostje ne strežejo sami. Zagotoviti je potrebno tudi pravilno higieno ob ravnanju s posodo, kavnimi aparati ter vsehmi napravami ali terminali, ki se jih dotika osebje ali stranke. Šteje vsaka malenkost,” je povedal Črtomir Brezavšček, vodja marketinga in kakovosti v Julius Meinl d.o.o.

Spletnemu usposabljanju sledi praktični preizkus postopkov

Spletni tečaj usposabljanja s pomočjo video posnetkov strokovnjakov za kavo ponuja praktične nasvete o vseh fazah priprave različnih vrst kave in drugih proizvodov, povezanih s porabo kave. Sledi končni izpit, s katerim v Julius Meinl ovrednotijo znanje, nato pa njihova terenska ekipa izvede praktično oceno postopka. Po uspešnem zaključku izobraževanja lokal prejme certifikat – dokler se stanje ne bo stabiliziralo, pa bodo ekipe Juliusa Meinla na terenu mesečno tudi preverjale, ali vsi, ki so pridobili certifikat, zagotavljajo varnostne pogoje, predvidene s postopkom "varnejša priprava kave".

»Zaupanje in varnost naših partnerjev ter njihovih gostov ostajata naši glavni prioriteti. Kot kaže, se bo dinamično spreminjanje razmer nadaljevalo - tudi v gostinstvu, zato smo prepričani, da se nam bo pri naših prizadevanjih za zagotavljanje maksimalne varnosti, za goste in osebje, pridružilo vse več lokalov,« dodaja Brezavšček.  

Seznam lokalov, ki se ponašajo s certifikatom »Safer coffee preparation«

Vertigo

Bistrica ob Dravi

Rondo 

Bohinjska Bistrica

Caffeteria Spar Sežana

Caffeteria Spar Sežana

Bar pod Golovcem

Celje

Tamkoučiri

Celje

Star Caffe Celje

Celje

Sladki planet bar

Celje

Debeli bar

Cerknica

Bar Gabrijel

Cerkno

Bar Triss

Črnomelj

Cuba Libre

Domžale

Restavracija Gregori

Komenda

Cona B

Komenda

Base bar

Koper

Tabu bar

Koper

Tabu bar

Koper

Nane bar

Kozina

Kava bar Point

Krško

Dioniz

Krško

Balanz caffe

Lesce

Playa

Ljubljana

Rdeči Baron

Ljubljana

Čuk

Ljubljana

Living room

Ljubljana

Egoistka

Ljubljana

Crystal caffe

Ljubljana

Grajski park Vitez

Logatec

Kavarna Sky

Lovrenc na Dravskem polju

Šilček bar

Lucija

Kavarna Papagayo

Maribor

Kavarna Pause

Maribor

Mojito bar

Maribor

Skipper bar

Maribor

Pr Fartku (lokal na Gobavici)

Mengeš

Terasa bar

Mozirje

Val de Petrus cafe

Mozirje

Rio Cafe

Nemčavci

Carpe Diem 

Novo Mesto

Hotel Center

Novo Mesto

Mestna kavarna Piran

Piran

Pekarna Piran

Piran

Kavarna Vita

Polzela

Gostilna Cizej

Polzela

Slaščičarna Expres

Portorož

Loco bar

Pragersko

Harmoni kavarna

Radenci

Kavarna Levada

Šentjur

Central caffe

Slovenske Konjice

Bar Terasa 

Šoštanj

Ippon

Šoštanj

Kava bar Borza

SV. Ana

K5 kavarna

Trbovlje

Bar Blatnica

Trzin

Varaš bar

Turnišče

Star caffe Velenje

Velenje

Timber 

Velenje

Lucifer 

Velenje

Remone 

Velenje

S-Caffe

Žiče

 

Izbor urednika