57. sejem Dom – vse za gradnjo in prenovo

CITYLIFE 14.03.2018
57. sejem Dom – vse za gradnjo in prenovo

Sejem Dom je največji sejem glede na razstavne površine, število razstavljavcev in obiskovalcev. Pod sloganom "Ključne rešitve za vse tiste, ki gradijo, prenavljajo ali pa to načrtujejo", privabi številne obiskovalce.

Različne storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice na 20.000 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavlja 590 podjetij iz 33 držav.

Brezplačna predavanja in nasvete za obiskovalce sta pripravila tudi Gradbeni inštitut ZRMK ter svetovalna mreža ENSVET – Eko sklad. Prvi pokriva strokovno-tehnično področje, drugi pa področje kreditiranja in sofinanciranja okolju prijaznih naložb fizičnih in pravnih oseb. Neodvisni strokovnjaki svetujejo in predavajo v zvezi z gradnjo, prenovo, učinkovito rabo energije in obnovljivimi viri energije vse dni sejma od 10. do 18. ure. Na enem mestu je mogoče pridobiti celovite informacije na konkretna vprašanja od postopkov pridobitve upravnih dovoljenj, nasvetov arhitekta in statika, projektov energetske prenove, trajnostnega ogrevanja in načrtovanja, gradnje ali prenove klasičnih, spomeniško zaščitenih, pasivnih in skoraj nič-energijskih stavb do bivalnega okolja in predstavitve zadnjih trendov oziroma novosti. Obiskovalce sejma vabijo, da s seboj prinesejo dokumentacijo. Skupaj s svetovalcem bodo težave osvetlili tako s teoretične kot tudi s praktične plati.

Podeljeni okoljski priznanji Znak kakovosti v graditeljstvu
Na slovesnem odprtju 57. sejma Dom smo danes podelili tudi Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG). To je certifikat nacionalnega pomena, saj je edini neobvezni znak za okolje v graditeljstvu. Okoljsko priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu 2018 prejmeta: Sodobna vgradnja zunanjega stavbnega pohištva "AJM" podjetja AJM – okna – vrata – senčila in za razvojno tehnološki dosežek lokalna prezračevalna naprava MIKrovent podjetja MIK Celje

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča