5 top spletnih strani s turističnimi vodiči

Tina Lagler 08.07.2018
Travel (foto: Unsplash)

Rent-A-Guide

Spletna stran Rent-A-Guide je ena največjih omrežij, kjer lahko najdemo zasebnega vodiča. Na njej namreč najdemo več kot 5.600 različnih tur v 81 državah. Kar je odlično je to, da lahko svojega turističnega vodiča rezerviramo kar preko omenjene strani, ne da bi nas pri tem skrbelo, kaj utegne iti narobe.

Foto: Pexels

TravelLocal

Leta 2012 se je med ponudnike turističnih vodičev po svetu podala tudi ekipa TravelLocal, na kateri se lahko povežemo s potencialnimi podjetji, tako imenovanimi "lokalnimi strokovnjaki". Gre za majhna, neodvisna podjetja, ki ponujajo odlične izlete in potovanja, vendar nimajo dovolj sredstev, s katerimi bi se promovirali.

Embark

Tisti, ki se radi spogledujemo z različnimi avanturami, jo na spletu mahnimo na stran Embark, ki nam s pomočjo lokalnih vodičev pomaga najti in rezervirati najrazličnejše športne in adrenalinske aktivnosti v naravi, kot sta, denimo, treking v Chiang Maiu na Tajskem ali surfarska pustolovščina v Kalifornija.

Embark je pravi naslov za nepozabne avanture. (foto: Pexels)

With Locals

With Locals ponuja nekoliko bolj intimno popotniško izkušnjo, ki ponuja tudi s kulinariko povezane aktivnosti in ture predvsem v Aziji. Popeljejo nas na pri domačinih pripravljena organska kosila v hišici iz bambusa na Baliju, na primer, na okušanje čaja v starem Bangkoku ali pa na piknik ob reki v Saigonu.

Showaround

Precej obiskana stran Showaround je v resnici startup podjetje, ki povezuje popotnike in prijazne lokalce, ki so obiskovalcem pripravljeni razkazati mesto in okolico. Ne gre za profesionalne turistične vodiče, vendar je to prostor, na katerem se lahko s svojimi interesti obrnemo na več kot 43 tisoč lokalcev, ki so se prijavili na stran in nas zlahka popeljejo po najbolj urbanih kotičkih mesta, ki turistom morda niso toliko poznani.

PREBERITE ŠE: S kolesom po svetu

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča