5 stvari, ki jih moramo narediti še pred novim letom

Klavdija Rupar 23.12.2019
Foto: Unsplash

Staro leto se počasi bliža koncu, kar pomeni, da nas kmalu čaka pisanje zaobljub in ciljev, ki bi jih radi dosegli v naslednjem letu. Kaj pa če bi se zaenkrat ustavili še v tem letu in pred koncem naredili nekaj dobrega zase? Mogoče zaključili z nečim? Za vas imamo nekaj predlogov, kaj moramo še narediti pred začetkom novega leta.

Izogibajmo se pisanju novoletnih zaobljub

Le redko kdo sledi zaobljubam, ki si jih postavi konec leta. Največkrat gre namreč za stvari, ki jih nočemo početi, zato je verjetnost, da jih bomo zares naredili, precej majhna. Zaobljube samo poskrbijo, da se bomo ob koncu leta slabo počutili, ker jih nismo izpolnili. Raje si postavimo cilje in želje, kaj bi radi dosegli v naslednjem letu.

Foto: Depositphotos

Vzemimo si prost dan

Zakaj ne bi pred koncem leta vsaj enega dneva imeli povsem prostega? Izklopimo telefon in računalnik ter se raje posvetimo prijateljem, družini in sebi. Preberimo knjigo, udeležimo se dogodka ali si privoščimo odlično večerjo.

Foto: Unsplash

Veselimo se svojih zmag

Četudi je za nami težko leto, so bili vmes tudi dobri časi. Naredimo pregled leta, zapišimo si dogodke in trenutke, ki so bili pomembni in se spomnimo, kako dobro smo se počutili ob njih. Seveda ne pozabimo tudi na svoje padce, saj so ti nujno potrebni, da pridemo do zmage. Na koncu nazdravimo uspešnemu letu.

Foto: Unsplash

Vadimo hvaležnost

Zagotovo smo v letošnjem letu srečali kar nekaj ljudi, ki so vplivali na naše življenje. Konec leta je prav, da se jim zahvalimo, saj so nam pomagali tudi v najtežjih trenutkih. Obenem bodimo tudi hvaležni za vse, kar imamo. Obstaja kar nekaj ljudi, ki si želi takšno življenje, kot ga imamo.

Pospravimo stanovanje

Zagotovo si ne želimo zadnjih ur starega leta ali prvih nekaj ur novega leta preživeti ob pospravljanju stavnovanja. To postorimo še preden se začnejo prazniki, da se bomo zbudili v novo in čisto leto 2020.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča