5 namigov za več energije skozi dan

CITYLIFE 01.07.2019
5 namigov za več energije skozi dan (foto: Unsplash)

V hitrem življenjskem tempu nam pogosto primanjkuje časa zase, težko prisluhnemo svojemu telesu in potrebam, ki nam jih sporoča. Ustavimo se za trenutek, vzemimo si čas zase. Poiskali smo pet preprostih namigov, da bo naš vsakdanjik poln energije. In seveda, ne pozabimo na nasmeh.


Redna telesna aktivnost in zaslužen počitek

Gibanje, gibanje, gibanje … In še enkrat gibanje. To ne pomeni, da moramo vsak dan preteči maraton, lahko pa začnemo že s sprehodi. Krajšimi, daljšimi, odpravimo se na bližnji hrib ali v park, med sprehodom pa dodajmo še kakšno vajo. Lahko si jo izmislimo kar sami. Ob vsakodnevnem gibanju ne pozabimo na zadostno hidracijo, pa tudi ne na kakovosten spanec.Zdrava in uravnotežena prehrana 

Zdrava prehrana in redno gibanje sta ključna dejavnika za krepitev telesa in uma, saj prispevata k boljšemu zdravju, počutju in kakovosti življenja. Pogosto se ne zavedamo, da bomo ravno v kombinaciji s pestro in uravnoteženo vsakdanjo prehrano, telesno vadbo in gibanjem na svežem zraku poskrbeli za krepitev celotnega telesa ter posledično tudi za več energije. 

Poskrbimo za hidracijo

Zadostna hidracija telesa je pomembna ne glede na letni čas, obliko vadbe ali hrano, ki jo zaužijemo. Ne glede na svojo aktivnost bodimo vedno pozorni na to, da ne postanemo dehidrirani. Pomembno je, da pozornost usmerimo na pitje tekočine preko celega dne, saj lahko žejo občutimo šele takrat, ko smo zelo dehidrirani in brez energije. 

Obvladajmo stres

Res je, da se stresnim situacijam, ki nam jemljejo nepotrebno energijo v današnjem hitrem tempu življenja, ne moremo izogniti. Lahko pa jih poskušamo obvladovati z različnimi sprostitvenimi tehnikami. Umirimo dihanje in sprostimo mišično napetost. Obiščimo ure joge, ki učinkovito zmanjšuje stres, tehnika globokega dihanja je preprosta in učinkovita za umiritev telesa in uma.

Naučimo se reči “ne”

Vsakodnevne težave, s katerimi se srečujemo, umski napori in situacije, ki od nas zahtevajo pravilne odločitve, so lahko zelo obremenjujoči in veliki kradljivci pozitivne energije. Naučimo se reči ne. Zakaj bi se obremenjevali z nepomebnimi stvarmi. Postavimo sebe na prvo mesto.

Fructal to poletje stavi na skrb zase! 

Hiter življenjski tempo, stresne situacije in številne obveznosti, ki nas bremenijo, so lahko glavni razlog za slabo počutje in pomanjkanje energije. Fructal First so funkcionalni napitki z dodanimi vitamini in minerali, ki pozitivno vplivajo na naš um in telo ter nas hkrati opominjajo kako pomembna je skrb zase. Napitkom Vitality, Detox, in Antistress se je letos pridružil novi okus Focus, ki z izbrano kombinacijo vitaminov prispeva k boljši zbranosti.
Več na: fructalfirst.si


Fotogalerija

Fructal FirstFunkcionalni napitki Fructal First.Funkcionalni napitki Fructal First.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča