5 najlepših dizajnerskih hotelov v večnem mestu Rim

Klavdija Rupar 29.08.2021
Hotel Locarno. Foto: hotellocarno.com

Večno mesto Rim je zagotovo raj za turiste. Je mesto, ki bi si ga vsak moral pogledati vsaj enkrat v življenju in se prepustiti italjanskemu ritmu življenja, njihovi hrani in filozofiji Dolce far niente (Sladko brezdelje). A kje prenočiti? Spodaj vam predstavljamo nekaj čudovitih dizajnerskih hotelov, ki vam bodo celotno bivanje še dodatno polepšali.

Chapter Roma

Predkratkim odprt hotel Chapter Roma prinaša malo bolj trendovsko bivanje v starodavnem mesto Rim, saj je izredno glamurozen. V njem najdemo sodobne in klasične umetnine, sobe pa vsebujejo pohištvo znanih umetnikov in oblikovalcev.

Chapter Roma. Foto: chapter-roma.com

Nobildonne Relais

Velika aristokratska residenca Nobildonne Relais stoji v samem središču starodavnega mesta. Eleganten in klasičen slog s freskami na steni, mozaičnimi tlemi, ogledali in zlatimi posteljnimi okvirji.

Nobildonne Relais. Foto: nobildonnerelais.com

Hotel Locarno

Zbirališče umetnikov in kreativcev, ki so hodili skozi RIm, se je odprlo leta 1925. V hotelu Locerno najdemo mešanico retro pridiha, bar s pridušeno svetlobo in turiste ter lokalce, ki celotnemu hotelu dodajo značaj.

Hotel Locarno. Foto: hotellocarno.com

CasaCau

CasaCau je hotel, ki si želi, da se obiskovalci počutijo kot pri prijatelju doma, leži pa ravno nasproti fontane Trevi. Vsi apartamji so veliki in udobni, vsebujejo pa tudi kuhinjo.

Foto: Casacau

G Rough

V hotelu G Rough imajo sobe barvne lesene strope, mozaična tla in zanimive ploščice. Originalno pohištvo in ostali retro dekor nas bo peljal nazaj v čas Ica Parisija, Gioja Pontija, Silvia Cavatorte in Paola Veninija. 

G Rough. Foto: g-rough.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča