5 načinov kako se bolje počutiti v svoji koži

Klavdija Rupar 01.01.2019
Foto: Unsplash

A zakaj se sploh ukvarjati s tem? Smo kakršni smo, nihče nam ni enak in takšni smo najbolj perfektni. Da pomagamo vsem tistim, ki se večkrat znajdejo v vrtincu slabih misli o sebi, pa nekaj nasvetov, kako se bolje počutiti v svoji koži.

1. Nehajmo iskati potrditev pri drugih ljudeh

Namesto, da potrditev iščemo pri drugih ljudeh, moramo potrditev najti pri samih sebi in tako postati bolj samozavestni. Kdor je perfekcionist in človek, ki vedno želi zadovoljiti druge, prepreči, da bi se dobro počutil v svoji koži.

Foto: Unsplash

2. Sprejmimo svoje šibkosti

Naučiti se moramo tako svoje pozitivne plati, kot tudi vse negativne. Zato je potrebno, da se naučimo sprejemati tudi stvari, v katerih nismo najboljši. Nekaterim ljudem je najtežje sprejeti prav svoje šibkosti, drugim pa je težje sprejeti močne točke. Počasi se prebijamo skozi svoje lastnosti, s sprejemanjem vsega o sebi, pa se bomo v svoji koži precej bolje počutili.

3. Delajmo na osebnih težavah

Nikoli ni preprosto, da se spopademo s svojimi negotovostmi, a šele ko bomo popravili problematične misli in občutke, se bomo lahko popolnoma sprejeli. Delajmo na težavah, zaradi katerih se ne počutimo dobro v svoji koži. Vprašajmo se, kaj se mora spremeniti, da bomo oseba, ki jo imamo radi in se spoštuje.

Foto: Unsplash

4. Za mnenje popvrašajmo prijatelje

Najprej moramo ugotoviti, kaj je tisto, v čemer smo unikatni in dobri. Če imamo pri tem težave, za mnenje prosimo prijatelje, ki nas imajo radi ter nas sprejemajo in jih vprašajmo, kaj je tisto, kar jim je na nas najbolj všeč. Dobri prijatelji nas imajo radi takšne kot smo.

5. Obdajmo se s pozitivnimi ljudmi

Nihče ni popoln, a če se obkrožimo z ljudmi, ki so izredno negativni, to ne bo pomagalo naši samopodobi. Če smo ves čas obkroženi z ljudmi, ki se ne počutijo dobro v svoji koži, je težko za nas, da se sprejmemo takšne kot smo. Zato je prav, da se obkrožimo z ljudmi, ki so pozitivni in v večini stvari optimistični.

Foto: Unsplash


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča