5 iPhone trikov, za katere skoraj zagotovo niste vedeli

Klavdija Rupar 30.05.2019
Foto: Pexels

Na telefonu vsi preživimo ogromno časa. Gledamo fotografije in storyje na Instagramu ali pregledujemo najnovejše novice. In vsi uporabniki iPhona vedno znova ugotovimo, da ta skriva še kar nekaj trikov, za katere sploh ne vemo. Spodaj vam tako predstavljamo 6 trikov na iPhonu, ki jih marsikdo še ne pozna.

Miška

Ja, iPhone ima dejansko skrito računalniško miško. Ko hočemo popraviti mail ali napake v sporočilu, je vse kar moramo narediti, da pritisnemo katerokoli tipko in držimo toliko časa, da vse tipke postanejo črne in začutimo trepljaj na zaslonu. Pojavila se bo miška in z njo bomo lahko prišli do tistega dela teksta, ki ga želimo popraviti.

Časovno stikalo za glasbo

Če radi zaspimo pri poslušanju glasbe, a se nočemo zbuditi ob treh zjutraj, ko glasba še vedno igra, lahko pred spanjem nastavimo uro, ob kateri želimo, da se glasba ugasne. Kliknemo na aplikacijo ure, na timer in izberemo opcijo When Timer Ends ter kliknemo Stop Playing. Tam potem izberemo, kdaj želimo, da glasba neha igrati.

Foto: Pexels

Vnaprej pripravimo sporočila za zgrešene klice

Večina uporabnikov iPhonov ve, da lahko pošljemo sporočila, ko se ne moremo oglasiti. A večina ne ve, da lahko prilagodimo sporočilo za neodgovorjene klice. Izberimo Seetings > Phone > Respond With Text in ustvarimo svoje sporočilo.

Foto: Pexels

Ustvarimo zvok po meri

Ustvarimo svoj zvok in takoj bomo vedeli ali nas kliče prijatelj ali fant. iPhoni namreč omogočajo, da za vsak kontakt izberemo po meri ustvarjen zvok. Odpremo listo kontaktov, kliknemo Edit in nato opcijo Vibration ter izberemo med vsemi možnostmi zvokov ali ustvarimo svojo.

Ustvarimo nadomestno sporočilo

Uporabniki iPhona imajo možnost ustvariti nadomestno sporočilo, tako da gredo pod Settings, kliknejo na General in nato kliknejo na Keyboard. Tukaj lahko potem ustvarimo naše najbolj uporabljene stavke in besede, s katerimi naredimo bližnjico. Ustvarimo kodo iz nekaj črk, ki se bo pri pisanju spremenila v celoten stavek. Npr. če želimo napisati "Tam bom čez 10 min", bomo lahko uporabili samo kodo za ta stavek, sporočilo se bo prikazalo in to je to!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča