33-festival-sof-portorož-2024

33. SOF v znamenju ekskluzivnih mednarodnih govorcev, umetni inteligenci in prihodnosti digitalnih medijev

CITYLIFE 05.05.2024

33-festival-sof-portorož-2024

Letošnji SOF izpostavlja najbolj aktualna vprašanja oglaševalskega sveta in išče odgovore s pomočjo mednarodno priznanih govorcev: Se vam zdi, da morate veliko ustvarjati, predno lahko ustvarite dela, ki odražajo vas? O tem bo razpravljal Američan Timothy Goodman, umetnik, grafični oblikovalec in avtor, ki je lansiral svoje športne copate Nike in je tudi avtor naslovnice revije Time. 

33-festival-sof-portorož-2024

Na SOF prihaja Amélie Ebongué, globalna tržnica, multidisciplinarna pisateljica z Amazonovo uspešnico in raziskovalka, ki bo govorila o ustvarjanju na družabnih omrežjih. 

33-festival-sof-portorož-2024

Strokovnjak za ustvarjalno učinkovitost, ki jo poganja umetna inteligenca (AI), Ian Forrester iz podjetja DAIVID, Velika Britanija, nam bo zaupal načine, kako ustaviti slabe oglase in prenehati polniti internet z neumnimi oglasi. 

33-festival-sof-portorož-2024

O prednostih umetne inteligence in revoluciji tržnih strategij prihodnosti bo razpravljal tudi Senad Kulenović iz Hrvaške, izkušeni svetovalec in poslovodni partner pri podjetju Agilcon. Nedvomno je pretočno predvajanje prihodnost zabave, toda kdo bo na koncu zmagal v vojni pretočnih storitev? O tem bo govoril Jaime Cooke, višji podpredsednik skupine in generalni direktor pri Warner Brothers Discovery (WBD) za srednjo in vzhodno Evropo, Bližnji vzhod in Afriko, Tom Hidvégikreativni strateg in nekdanji višji direktor za kreativno strategijo družbe Coca-Cola, pa bo pokazal, kako lahko s pomočjo preproste logike in kreativne čarovnije iz nereda ponovno vzpostaviti red.  Na SOF-u boste lahko prisluhnili tudi zgodbam iz predrznega sveta newyorških agencij in praktičnim rešitvam sodobnih problemov, ki nam jih bo zaupal Julian Cole iz Avstralije, eden vodilnih mednarodnih strategov našega časa, iz Italije pa prihaja Mihnea Gheorghiu, z več kot devetdesetimi kanskimi levi nagrajeni glavni globalni kreativni direktor pri agenciji Le Pub, ki nam bo zaupal recept za odlične kreativne rešitve, ki sledijo hitro se spreminjajoči kulturi.

33-festival-sof-portorož-2024

Na SOF-u bo govora tudi o trajnosti z integriteto in prihodnosti slovenskih medijev v digitalnem okolju, pa tudi o prenovi slovenskega oglaševalskega kodeksa. Na SOF-u ne zamudite svojevrstnega dogodka z Borutom Pahorjem, bivšim predsednikom Republike Slovenije v slogu MASTERCARD® podkasta, kjer bo gostil slovensko ikono smučarskih skokov Petra Prevca, pa tudi ostalih slovenskih govorcev z navdihujočimi predavanji.

Vabljeni na 33. SOF, med 6. in 7. junijem 2024 v Avditoriju Portorož

Več na www.sof.si

Izbor urednika