13. OTROŠKI BAZAR

CITYLIFE 14.09.2018
13. OTROŠKI BAZAR

Otroški bazar je popolno družinsko doživetje, ki vsako leto poskrbi za bogato sejemsko ponudbo otroških igrač, igral, oblačil, odejic in copatkov, šolskih potrebščin, prehrane, zdravja in nege, pohištva, družinskih avtomobilov, turističnih aranžmajev, nakupe s sejemskimi popusti, ustvarjalne delavnice za najmlajše, številne športne aktivnosti, glasbene, plesne in gledališke nastope. Starši bodo v času dogodka prejeli tudi tisoč in en uporaben nasvet za aktivno preživljanje prostega časa.


ZA OTROKE
Oder zabave in smeha vabi vse velike in male obiskovalce z igrano predstavo Maša in medved, kamišibajem, vragolijam čarodeja Tonija, obiskovalci bodo lahko zavrteli Dechatlonovo kolo sreče, spoznali bodo športne veščine juda in capoeire, spremljali pa bodo lahko številne pevske in plesne nastope. Jutri, v soboto, 15. septembra 2018, bodo nastopili tudi Nipke, Trkaj in Artifexi.


LETOŠNJE NOVOSTI
Otroci in starši se bodo lahko zabavali na velikem kotalkališču z vodenim programom v ritmih Soy Lune, v velikem planetariju bodo lahko opazovali zvezde, se podali v kajakaške vode na zunanji ploščadi, spoznali kače, pajke in druge živali v vivariju in še veliko drugega.

DOBRODELNA AKCIJA PODARI KNJIGICO
Družine vabijo, da na Otroški bazar prinesejo dve knjigici. Na ta način bodo eno knjigico podarili v dobrodelne namene, drugo pa bodo lahko zamenjali s kakšno, ki je še niso prebrali. Knjigice, zbrane v okviru dobrodelne akcije, bodo organizatorji skupaj s Helen Doron English podarili otrokom iz socialno šibkih družin prek Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Pod geslom »Branje nariše nam sanje« in akcije Young Heroes, ki poteka na Otroškem bazarju, želijo organizatorji spodbuditi branje knjig in poudariti pomen zgodnjega oblikovanja bralnih veščin, ki so predispozicija za razvijanje lastnega mišljenja. Branje knjig je namreč kot potovanje, skozi katero naši mali knjižni molji pridobivajo znanje o drugih kulturah in življenju ter bolje razumejo svet okoli sebe, obenem pa razvijajo svoje miselne sposobnosti in bogatijo svoj besedni zaklad.PROGRAM ZA NOSEČKE IN MLADE STARŠE
V okviru 5. Srečanja nosečnic in mladih staršev bodo potekala strokovna predavanja za lažjo pripravo na nosečnost, porod in otrokovo prvo leto. Nikakor pa ne zamudimo niti intenzivne šole za starše skupaj s Porodnišnico Postojna in predavanja priljubljenega porodničarja dr. Aleksandra Merla.


Več o samem dogajanju na otroskibazar.si!

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča