Nasveti za nego kože v spomladanskem času

Klavdija Rupar 05.04.2022
pomladnegakozefotounsplash_1

V začetku pomladi vsi po malem začnemo skrbeti za različne aspekte našega življenja. Najprej pospravimo vsa zimska oblačila, potem se začnemo več gibati in več prostega časa preživljati v naravi, sledi sprememba nege kože.

Koža je namreč del telesa, na katerega vpliva ogromno različnih faktorjev, še posebej pa nanjo vplivajo sezonske spremembe. V pomladanskem času je bolj izpostavljena UV sevanju, enako pa nanjo vplivajo tudi višje temperature.

Kako torej skrbeti za kožo v spomladanskem času?

Dnevno nanašanje kreme za sončenje

Ne glede na vreme in temperaturo, krema za sončenje z zaščitnim faktorjem, je nujna zadeva. Izberite takšno, ki ima SPF med 30 in 50, saj vas bo najbolj zaščitila pred opeklinami, rakom na koži in staranjem kože. Z njo pa se ne namažite le po obrazu, ampak po vseh delih telesa, ki so izpostavljeni soncu.

Foto: Pexels

Redno skrbite za ponovni nanos kreme za sončenje

Ni dovolj, da kremo nanesete samo zjutraj, ampak vsakih nekaj ur, ker se potite. Poleti tudi vsakič, ko pridete iz vode ali se obrišete v brsiačo. Številka SPF pomeni, koliko časa je vaša koža zaščitena pred soncem, ne kolikšna je moč kreme.

V svojo rutino dodajte vitamin C

Če se soočate s pusto kožo in temnimi madeži, kot je povnetna hiperpigmentacija, je še posebej v pomladanskem in poletnem času pomembno, kako skrbite za kožo. Vitamin C je znan po tem, da posvetli kožo in ji doda sijaj. Je namreč antioksidant in dobro deluje, če ga nanesete po SPF.

Foto: Pexels

Držite se sence

Logično je, da si želite kar čim več časa preživeti na soncu, a to ni najboljša ideja. Med poldnevom in drugo uro popoldan iščite senco, saj je takrat sonce najbolj visoko na nebu. Nosite sončna očala in pokrivalo, ki bo zaščitilo tudi vaš vrat, obraz in ušesa.

S spremembami začnite postopoma

Razumemo, da želite spremembo čez noč, a koža je zelo občutljiva in preveč sprememb naenkrat bo lahko prineslo več slabih posledic kot dobrih. Začnite počasi in vsak nov izdelek začnite uporabljati postopoma, saj boste tako najbolje pripravili kožo na spremembo.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča