La Prairie raziskuje obliko svetlobe

CITYLIFE 11.03.2020
LA PRAIRIE

POD NOVO SVETLOBO JE VIDEZ OČI IZJEMEN 

La Prairie odpira novo poglavje v znanosti o svetlobi. Osrednja tema je prostor oblike v svetu svetlobe. Oblika in njen vpliv na to, kako se svetloba poigrava z obraznimi potezami – in še posebej z elegantno krivuljo obrvi, obliko veke, skrivnostno linijo trepalnic – predstavljata ključen element arhitekture oči.
Znanstveniki pri La Prairie, ki so navdih našli v Le Corbusierjevem komentarju o svetlobi in obliki, so skušali odkriti, kako svetloba razkrije obliko, oziroma kako oblika razkrije svetlobo – predvsem v tridimenzionalnem področju okoli oči. Rezultat raziskovanj je White Caviar Eye Extraordinaire, razkošna, prefinjena stvaritev, ki osvetli edinstveno arhitekturo oči – na področju krivulj in kotov ustvari kontraste in sence. 

ZNANOST O SVETLOBI ZAJAME PODROČJE OČI 
V letu 2019 so pri La Prairie predstavili enačbo svetlobe Equation of Light, ki sijaj kože ponazori kot rezultat barve in odseva. Za področje okoli oči je potrebno tej enačbi dodati še en element. Zaradi tridimenzionalne arhitekture oči svetloba na tem predelu obraza ni odvisna le od barve in odseva, temveč tudi od oblike. Barva in odsev določata kakovost in intenzivnost svetlobe glede na stanje kože. Oblika uskladi prostorsko porazdelitev intenzivnosti odbite svetlobe ter ustvari vzorec kontrastov med sencami in svetlobo. Izdelki White Caviar Eye Extraordinaire naslavljajo vse tri vidike.

BARVA 
Barvno paleto kože sestavljajo pigmenti naravnega izvora povezani z različnimi plastmi kože. Ti pigmenti vsrkajo svetlobo zaradi česar se zmanjša intenzivnost svetlobe, ki se odbije od kože. S starostjo se količina teh pigmentov poveča, naravni sijaj upade, koža pa izgleda starejša kot v resnici je. Te barvne spremembe opazimo še zlasti v predelu okoli oči, kjer je koža tanjša.

SIVA
Prah in delci, ki so posledica onesnaženja, se nalagajo na poroženeli plasti kože – zgornji plasti epidermisa. Ustvarijo navidezno tančico delcev, ki zakrije naravni sijaj in zdrav videz mlade kože. 

RJAVA
S prekomernim izpostavljanjem soncu in onesnaženju se lahko poveča proizvodnja melanina v epidermisu. S staranjem kože se poveča možnost, da se zaradi kumulativnih posledic izpostavljanja UV žarkom poškodujejo melanociti. Posledično začnejo proizvajati prevelike količini melanina, kar se kaže kot lokalna razbarvanost kože – starostne ali temne pege, ki zmanjšajo naravni sijaj kože.

RUMENA
Oksidativni stres, ki nastane zaradi povečane količine prostih radikalov, lahko vodi k razgradnji proteinov in glikaciji kolagena. Poleg tega lahko povzroči razgradnjo hemoglobina, ki skozi krhke kapilare pronica v tkivo pod očmi in povzroči akumulacijo rumenih pigmentov. Rezultat je nezdrav videz, rumen odtenek zmanjša sijaj kože.

RDEČA
Izpostavljenost zunanjim faktorjem stresa kot so UV žarki, snovi, ki dražijo kožo, mikroorganizmi in prosti radikali, lahko povzroči vnetje in širjenje kapilar v spodnjih plasteh kože. Krvne žile pod tanko, starajočo se kožo postanejo vse bolj vidne, rdeči madeži pa vse izrazitejši. Koža je rdeča in neenakomerno obarvana, brez naravnega sijaja. 

VIJOLIČNA
Videz temnih kolobarjev pod očmi je pretežno rezultat oksidiranega in predvsem reduciranega hemoglobina, ki se sprosti v kožno tkivo. Zaradi tanke kože okoli oči se obarvanost hitro opazi. Temni deli pod očmi postanejo opaznejši s staranjem kože, ko se koža še dodatno stanjša.

ODBOJ SVETLOBE
Svetloba se popolnoma dovršeno odbije z gladke površine ter iz globine goste mreže kolagenskih vlaken. Sčasoma tekstura površine kože postane neenakomerna, pojavijo se gubice. Hkrati gostoto in strukturo izgublja tudi mreža kolagenskih vlaken v notranjih plasteh kože. Zmožnost kože, da odbije svetlobo, oslabi, naravni sijaj izgine. 

OBLIKA 
Sčasoma predel kože okoli oči izgubi čvrstost in gostoto. Koža ni več tako elastična, v predelu pod očmi, notranjem kotičku oči in na sencih se stanjša. Zaradi neelastične kože, podočnjakov in zabuhlosti ter finih gubic in gub, je kontura oči vse manj izrazita, sence postanejo intenzivnejše, sijaj izginja.

SPOJ SVETLOBE 
Krema White Caviar Eye Extraordinaire je obogatena z revolucionarno svetlečo molekulo Lumidose, najučinkovitejšim zaviralcem tirozinaze – encima, ki je odgovoren za tvorbo melanina. Formula uspešno zavira nastanek sivih, rjavih, rumenih, rdečih in vijoličnih kromatskih napak, ki negativno vplivajo na naravni sijaj kože, hkrati pa spodbudi odbijanje svetlobe, zaradi česar je koža bolj sijoča. Mastna tekstura formule vsebuje izvleček Golden Caviar Extract in pripomore k povečani proizvodnji kolagena ter krepitvi ekstracelularnega matriksa. Izboljša se oblika oči, koža pa ponovno pridobi zmožnost odbijanja svetlobe. Predel okoli oči je spet lepo osvetljen. Izdelki White Caviar Eye Extraordinaireso obogateni s posebnim La Prairie kompleksom Exclusive Cellular Complex, ki s pomočjo najnaprednejših biotehnoloških raziskav celicam, v katerih se rojeva lepota, vrača novo življenje in energijo. White Caviar Eye Extraordinaire učvrsti predel okoli oči in koži povrne elastičnost ter tako pripomore k bolj mladostnemu videzu kože, ki ima veliko boljšo zmožnost odbijanja svetlobe.

IZJEMNO DOŽIVETJE 
Čiste linije biserne, cilindrično oblikovane posodice izdelka White Caviar Eye Extraordinaire obdaja bleščeč obroč z lepo oblikovano površino, ki ponazarja kroglice kaviarja – sestavine, ki je del imena izdelka. Sijoč srebrn pokrovček se odpre kot škatlica za dragulje in razkrije vdelano ogledalo, ki odbija svetlobo. S pritiskom na eleganten, navznoter obrnjen gumb se sproži inovativna brezzračna črpalka. Njena naloga je, da ohrani osvetlitvene lastnosti molekule Lumidose.
Ko črpalko sprožimo, se sprosti ustrezna količina sijoče bele kreme, ki poskrbi za izjemen lesk kože. Embalaži White Caviar Eye Extraordinaire je priložen keramični biser, s katerim zmasiramo, pomirimo kožo na predelu okoli oči ter zmanjšamo zabuhlost in tako še povečamo učinkovitost kreme. Keramični biser je izjemen pripomoček, ki z vrtečo kroglico poskrbi za hladno osvežitev. Vrtenje omogoča nežno masažo, ki krepi limfno drenažo in spodbudi mikro cirkulacijo.
Izboljša se dotok hranljivih snovi in poveča izločanje strupov, zaradi česar se omili videz podočnjakov ter temnih kolobarjev pod očmi. Kremi White Caviar Eye Extraordinaire je uspelo znanost o svetlobi povzdigniti na nivo umetnosti.

OBRED WHITE CAVIAR 
Zjutraj in zvečer temeljito očistite obraz. Na preostali del obraza, vrat in dekolte nanesite White Caviar Illuminating Pearl Infusion. Z nežnimi, rahlimi krožnimi gibi na predel okoli oči nanesite White Caviar Eye Extraordinaire. Začnite pod očesom in se pomikajte od notranjega kotička proti sencam in nazaj po liniji obrvi do notranjega kotička. Področje okoli oči nato zmasirajte s keramičnim biserom. Obred zaključite z enim odmerkom kreme White Caviar Crème Extraordinaire, ki jo nežno nanesete po celotnem obrazu. Pazite, da je ne nanesete na predel okoli oči. 

https://www.laprairie.com/

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča