Kako zakriti narastek?

Klavdija Rupar 19.08.2021
daniel-apodaca-wmbbbu0lug8-unsplash

Če si redno barvate lase, se tudi večkrat srečate z narastkom, ki je lahko posledica sivih las, premalo časa, da bi obiskali frizerja ali pa ga nosite, ker je trenutno v trendu. Z narastkom smo imeli težave tudi med lockdownom, saj so bili frizerji zaprti, takrat pa smo dobili tudi nekaj idej in trikov, kako ga pametno prekriti.

Investirajte v sprej za zakrivanje narastka

Če vam lase izredno hitro rastejo in se redno barvate, vendar se vam ne da vsak mesec k frizerju na popravilo, potem vam predlagamo, da si kupite sprej za prekrivanje narastka. Eden bolj znanih, ki ga dobite v vsaki trgovini je Magic Retouch znamke L'oreal. Na voljo je v petih različnih odtenkih, z njim pa boste lahko prekrili tako sive lase kot svojo naravno barvo.

Spremenite frizuro

Narastek je najbolj viden, če nosite prečo po sredini. Najlažje in najhitreje ga prekrijete tako, da prečo prestavite na stran (lahko levo ali desno) in namesto zlikanih las nosite skodrane ali obratno. Na konice si lahko tudi popršite sprej za volumen, ki bo poskrbel, da bodo vsi gledali vašo frizuro in ne narastka.

Uporabite nove lasne dodatke

Imate v omari že nekaj časa obroč ali lasnice, ki jih nikoli ne nosite? Sedaj je pravi trenutek, da jih potegnete na plano in jih uporabite. Debel obroč za lase bo prekril narastek, zanimive lasnice ali elastike pa bodo vso pozornost preusmerile nase in stran od narastka.

Preizkusite začasno barvo za lase

Bi želeli preizkusiti nekaj novega? Kupite si barvo za lase, ki bo le začasno ostala gor in s katero boste obenem zakrili narastek ter poskrbeli za veliko spremembo. Na takšen način lahko preizkusite različne žive barve, kot so modra ali roza, ali pa celo oranžna. Ene izmed takšnih so barvne maske Moroccanoil, ki jih po umivanju las naneste na celotno dolžino, pustite nekaj minut in splaknete. Na vaših laseh bodo ostale nekje štiri do pet pranj.


Izbor urednika