Kako razstrupiti svoje telo po praznikih?

Klavdija Rupar 29.12.2018
detox

Zato si tudi veliko ljudi po novem letu zastavi cilj, da bo razstrupilo svoje telo in poskrbelo za bolj intenzivno vadbo. In kakšno razstrupljanje bo najboljše za naše telo?

Pijmo toplo vodo z limono

Dan začnimo s toplo vodo z limono in jo pijmo čez celoten dan. Topla limonina voda bo poskrbela za očiščenje telesa in metabolizma ter zavirala željo po hrani. Najbolj pomembno je, da veliko pijemo, saj bo dovolj vode poskrbelo, da bomo tako jetra kot pljuča očistili strupov.

Foto: Unsplash

Jejmo sadje in zelenjavo

Po praznikih bi najraje stradali, a to ni najbolj primerno. Najbolj pametno je, da jemo zdrave obroke, ki naj vsebujejo, sadje, zelenjavo in rastlinske proteine.

Po trebuhu se masirajmo z eteričnim oljem

Če se po praznikih počutimo napihnjene, si z eteričnim oljem zmasirajmo trebuh. Olje s poprovo meto je izredno nežno in pomirjajoče ter bo napihnjenost hitro odpravilo.

Foto: Unsplash

Infrardeča savna

Če nam je tek pretežek, se lahko preznojimo tudi v infrardeči savni. Infrardeča svetloba greje predmete, kar pomeni, da se bo telo potilo tudi pri nižjih temperaturah. Toplota pa bo iz telesa tudi potegnila strupe, s čimer bomo izgubljali tudi težo.

Privoščimo si občasen post

Občasen post je preprost način, da dosežemo učinke pravega posta, a brez da bi se počutili, kot da nič ne jemo. Zadnji obrok pojejmo pred sedmo uro zvečer in jejmo manjše obroke.

Joga

Joga je najlažja in najhitrejša rešitev, s katero bomo energijski sistem vrnili v ravnotežje, obenem pa tudi izboljšali svoje počutje. Zjutraj naredimo 20 do 30 minut joge in hitro se bomo počutili bolje.

Foto: Unsplash

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča