CoolSculpting - Adijo maščobne obloge

CoolSculpting - Adijo maščobne obloge

CITYLIFE

V medicini je že stoletja znan pojav, da se na mestu daljše izpostavitve mrazu zmanjša količina podkožnega maščevja. Opažali so ga denimo na stegnih jezdecev in na licih otrok, ki so dolgo zadrževali sladoledno lučko v ustih na istem mestu. CoolSculpting na kontroliran način zamrzne maščobne celice, tako da je učinek predvidljiv in ne pride do poškodbe nobenega drugega tkiva razen maščobe.

Med postopkom počivate v udobnem položaju, na področje, na katerem odstranjujemo maščobne obloge, pa postavimo aplikator, ki maščevje ohladi na temperaturo -11◦C. Terapija enega področja običajno traja dobre pol ure.
Zamrznitev sproži uničenje (apoptozo) maščobnih celic, ki jih telo nato na povsem naraven način in trajno odstrani. Koža in preostala maščoba se prilagodita zmanjšanju volumna, kar izboljša telesno definicijo na področju izvajanja postopka. Na mestu, kjer so bile prej maščobne celice, se naredi prostor za kolagenska vlakna, ki pripomorejo k boljši elastičnosti kože. Večina tretmajev zmanjša maščobo za najmanj 20 %. PoCoolSculptingterapiji je prisotna rahla oteklina področja in otopelost, kar izzveni v roku 1 tedna. Posebna prilagoditev vsakodnevnih aktivnosti po posegu ni potrebna, prav tako ni potrebna bolniška odsotnost. 

Terapija CoolSculpting je primerna za ženske in moške, vendar pa to ni metoda za hujšanje, ampak za oblikovanje telesa. “CoolSculpting je bil zame pika na i, nekaj, s čimer sem se znebila maščobnih oblog na trebuhu in ledvenem predelu. Skrbim zase, redno vadim jogo in nimam težav z odvečnimi kilogrami, vseeno pa so bili “šlaufki” - kot ljubkovalno rečem maščobnim oblogam okoli trebuha, moteči in na živce mi je šlo, da kljub vsemu trudu niso izginili” iz prve roke o terapiji CoolSculpting pripoveduje Nina Selan.

Za terapijo CoolScuplting v Estetiki Med-Art so se odločili na primer tudi Tomaž Mihelič, Tanja Ribič in Anamaria Goltes.

https://estetika-medart.si/

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča