Stresna inkontinenca ni več tabu!

CITYLIFE 12.02.2020
Stresna inkontinenca

Stresna inkontinenca je težava s katero se sooča vedno več žensk. Pogosto se prikrade počasi, najprej uhaja malo, po kapljicah, potem pa se kar naenkrat zaveš, da imaš po skakanju na trampolinu ali po teku popolnoma premočeno spodnje perilo. 

Dolgo časa je bila stresna inkontinenca tabu tema in nekako je veljalo, da za njo trpijo le starejše gospe. Vendar pa temu še zdaleč ni tako. Ena izmed tistih, ki ji je stresna inkontinenca po porodu povzročala preglavice, je tudi televizijska voditeljica Špela Močnik, ki se je odločila o tej temi spregovoriti na glas. 

“Ta težava me je ovirala pri vsakodnevnih aktivnostih in počasi sem bila že obupana, kaj naj naredim in skrbelo me je, da se zaradi tega ne bom več mogla toliko ukvarjati s športom, poleg tega pa je to, da ti uhaja urin tudi izjemno neprijetno. Razmišljala sem, da bi se bilo o tem dobro pogovoriti s kakšnim strokovnjakom, ginekologom, vendar me je bilo, iskreno, strah, da je stresno inkontinenco mogoče lahko odpraviti le z invazivnimi posegi. Potem pa sem slišala za radiofrekvenčno terapijo Votiva, ki jo izvajajo v medicinskem centru Estetika Med-Art ” svojo zgodbo pripoveduje Močnikova, ki je prepričana, da se moramo ženske o tej težavi pogovarjati na glas in tako pomagati ena drugi.


 “Zakaj bi trpele in se konec koncev sramovale stresne inkontinence,” se sprašuje. “Ko sem začela na glas govoriti o tej težavi, se je kar vsulo in naenkrat sem ugotovila, da je vsaka druga ženska okoli mene v podobni situaciji. Mislim, da je prav, da ženske vedo, da obstaja enostavna in poleg vsega tudi popolnoma neboleča rešitev. Rezultat je bil viden takoj, po posegu z Votivo pa sem tudi takoj odšla naprej po opravkih. Med posegom čutiš rahlo toploto, lahko brskaš po telefonu, sploh ne morem verjeti, da sem toliko časa čakala in trpela”.

Ženskam prijazna terapija

Tako kot je bilo Špelo, je tudi ostale ženske velikokrat strah, da je rešitev za njihove težave le invaziven poseg, vendar pa obstajajo tudi bolj prijazni načini. Taka je na primer že omenjena radiofrekvenčna terapija Votiva, s katero uspešno lajšajo in odpravljajo različne ginekološke težave. V svetu že dobro znana in jo tudi veliko uporabljajo, pri nas pa se šele uveljavlja, vendar se zaradi tega, ker ni tako invazivna in je kljub temu učinkovita, zanjo ženske odločajo vse pogosteje. Omogoča učinkovito, hitro in neboleče zdravljenje intimnih predelov. Srbenje zunanjega spolovila, sindrom ohlapne nožnice po porodu ali v menopavzi, stresna urinska inkontinenca, neugodje med spolnimi odnosi, ki so zaradi suhe nožnice tudi boleči in konec koncev tudi videz zunanjega spolovila so težave, ki jih lahko uspešno odpravljamo z radiofrekvenco. 

Velika prednost radiofrekvenčne terapije je, da ni boleča, ni operativna in traja relativno kratek čas, do pol ure. To pomeni, da nam ni treba vzeti bolniškega dopusta, okrevanja ni in se lahko takoj vrnemo k vsakodnevnim opravkom, tudi spolne odnose ima ženska lahko takoj že naslednji dan po posegu.

Več na: estetika-medart.si

Izbor urednika