Aplikacije, ki vam bodo pomagale pri spopadanju s tesnobo

Klavdija Rupar 28.04.2022
anthony-tran-vxymirxr5ac-unsplash-1

Tesnoba vpliva na več milijonov ljudi in lahko negativno vpliva na kakovost njihovega življenja. Po dveh letih izolacije in zaprtij, se je marsikdo na novo spopadel s tesnobo, a ne ve, kako si pomagati. 

Če se z njo srečujete že dlje časa in nikakor ne morete več normalno živeti, se najprej pogovorite s strokovnjakom ali zdravnikom. V primeru, da vas tesnoba navdaja samo občasno pa si lahko pomagate tudi s spodnjimi aplikacijami.

Calm

Calm je brezplačna aplikacija za meditacijo, kjer najdete več meditacijskih programov in programov za spanje. Na voljo so tudi brezplačni zvoki narave ali ozadja, vodena in nevodena meditacija. Če se odločite za naročnino pa je na voljo ena meditacija na dan, več ur vodene meditacije, ki pomaga pri tesnobi, stresu, hvaležnosti in spanju.

Foto: Pexels

Insight Timer

Insight Timer ponuja vodene meditacije različnih dolžin s strani strokovnjak na področju mentalnega zdravja, kot so nevroznastveniki, psihologi in inštruktorji čuječnosti. Redna in vsakodnevna meditacija pomaga pri zmanjševanju tesnobe in poskrbi za boljšo osredotočenost v danem trentuku. 

iBreathe

Aplikacija iBreath je na voljo samo na iOS napravah, namenjena pa je vsem, ki se spopadate s stresom, tesnobo in nespečnostjo pa potrebujete meditacijo in sproščanje. Primerna je za začetnike, vsebuje dihalne vaje, ki so super za tesnobne ljudi.

Tide

Aplikacija Tide vam bo pomagala pri spanju. Imate težave spanjem? Vam povzročajo še večjo tesnobo? Aplikacija vam bo pomagala pri boljšem spancu z zvoki narave. Njen cilj je podpreti fizično in mentalno zdravje.

Foto: Pexels

Headspace

Headspace je aplikacija, ki vam pomaga, da ste prijazni do svojih misli. Njen cilj je, da izboljša zdravje in srečo po svetu. Uporablja jo več milijonov uporabnikov v več kot 190 državah. Novi uporabniki imajo na voljo dvotedenski brezplačni program, ki vsebuje vodene meditacije od stresa do spanja. Vmes so krajše meditacije, ki jih lahko naredite kadarkoli ali pa daljše, ko potrebujete več časa.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča