Pivo & Burger fest 2024 v Ljubljani

Pivo & Burger Fest 2024 ta vikend v Ljubljani praznuje 10. obletnico

CITYLIFE 20.05.2024

Na enaindvajseti ediciji festivala se bo predstavilo 19 mojstrov priprave burgerjev ter 14 ponudnikov piva vseh stilov, barv in okusov, v veščinah spajanja pa se bodo obiskovalci lahko urili v soboto med 11. in 23. uro ter v nedeljo med 11. in 21. uro.

Pivo & Burger fest 2024 v Ljubljani

»Priznam, prepričan sem bil, da bo v desetih letih, odkar organiziramo Pivo & Burger Fest, zanimanje pojenjalo, a sem se še kako motil. Ljudje bodo vedno željni dobrega piva in kakovostnih burgerjev in srečni smo lahko, da tega v Sloveniji kar ne zmanjka. Ponudniki z vseh koncev Slovenije ostajajo ustvarjalni, inovativni in zagnani ter ohranjajo sceno živo,« je ob pripravah povedal ustanovitelj Lior Kochavy.

Pivo & Burger fest 2024 v Ljubljani

Od klasičnih do veganskih burgerjev

Kulinarična ponudba bo tudi ta vikend pisana, štiri obedovalnice pa se bodo na Pivo & Burger Festu predstavile prvič (Boschitz, Bistro Vrt Lili Novy, Kitajski vrtLOU Bistro). Obiskovalci se bodo lahko znova pomerili v preprijemanju bogato obloženih kruhkov, štručk, bombetk in briošev, ki bodo medse stiskali slastna polnila vseh vrst – od klasičnih govejih polpetov, do svinjine, piščanca, račke in rakcev, ponudbo pa bodo dopolnile tudi brezmesne alternative, ki jih bodo pripravljali na stojnicah Fungalist, Majaronka in The Amaze.

Pivo & Burger fest 2024 v Ljubljani

Ta vikend tudi vrhunec tedna kraft piva

Letošnji Pivo & Burger Fest bo zaokrožil tudi prvo izvedbo projekta Teden kraft piva, namenjeno povezovanju odličnih domačih kraft pivovarn, zastavonoš slovenske pivovske revolucije, ki so med 16. In 26. majem pivoljube v svojo družbo vabili s številnimi dogodki, posebnimi ponudbami, delavnicami in drugimi pestrimi vsebinami. Na Pogačarjevem trgu se bodo ta vikend zbrali pivovarji z bogato ponudbo piva, od dobro znanih ležakov do eksperimentalnih zvarkov za zahtevnejše pokuševalce. Karavani se bosta prvič pridružili tudi manjši pivovarni Brew Wood iz ribniško-kočevskih gozdov in Jasha Brewing iz Murske Sobote.

Pivo & Burger fest 2024 v LjubljaniPivo & Burger fest 2024 v Ljubljani

Poleg kulinarike tudi druženje in zabava

Na Pogačarjevem trgu bodo ta vikend lahko kaj zase poiskali navdušenci dolgoletni ljubitelji večnega dua in tisti, ki se bodo na raziskovalno odpravo med stojnice podali prvič. Za dobro voljo bo poleg odlične ponudbe poskrbel tudi DJ z melodijami za ples in kakšno presenečenje, ki ga organizacijska ekipa, sicer podpisana tudi pod uspešna projekta Odprta kuhna (vsak sončni petek med marcem in oktobrom, Pogačarjev trg) in Brina, festival koktajlov in miksologije (8. junij 2024, Križanke) še ni želela razkriti.

Pivo & Burger fest 2024 v LjubljaniPivo & Burger fest 2024 v LjubljaniPivo & Burger fest 2024 v Ljubljani

Kdo vse bo ta vikend na Pivo & Burger Festu 

BURGER:

Gostilna in pivnica Stari pisker, Punkt, Mangoop burgers 'n' stuff, The Amaze, Dnevni bar pr'Mrtinet, Super hrust, Boschtiz, Food Point, Pišek bar, Kmetija Žgajner, Majaronka, Bistro Vrt Lili Novy, Birdie Foodielab, Meat Business, Kitajski vrt, Super pšanc, Jack & Joe Steak and Burger Club, Fungalist, LOU Bistro

PIVO:

Green Gold Brewing, Pivovarna Pelicon, Reset Brewery, Tektonik Kraft Pivovarna, Maister Brewery, Loo-blah-nah, Bevog Brewery, Pivovarna Union, Staropramen, Reservoir Dogs, Jasha Brewing, Brew Wood, Petriot Gin (koktejli s pivom) in Malner Cider (cider in koktejli s ciderji).   

 

Foto:  arhiv organizatorja Pivo & Burger Fest

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika