Poletna ljubljanska vinska pot 2024

Ljubljanska vinska pot to soboto vabi v staro Ljubljano

CITYLIFE 13.06.2024

Tudi tokrat organizatorji, družba Proevent v sodelovanju s Turizmom Ljubljana in znamko Gourmet Ljubljana, pričakuje več kot 5.000 obiskovalcev, ki bodo imeli priložnost razvajati svoje brbončice s preko 350 različnimi vinskimi vzorci in dobrotami domačih kuharskih mojstrovTo bo prava paša za čute in priložnost za odkrivanje najboljših vin in kulinaričnih mojstrovin, ki jih Slovenija ponuja.

Poletna ljubljanska vinska pot 2024

Mednarodna zasedba vinarjev in kulinarike 

V letošnjem letu bo poletna edicija ljubljanske vinske poti ponudila na pokušino poleg domačih, tudi številna tuja vina, in sicer hrvaška Vina Fiore in vina iz Slavonije, Cuvee wines bodo predstavljali italijanska vina Lamborghini in Suto ter brezalkoholna vina iz Francije ter Bodega Latina, ki bo predstavljal latinsko-ameriška vina. Obiskovalci bodo lahko razvajali brbončice z izvrstno kulinariko s pripravki iz tartufov na prostorih Fogy Tartufi, Di Kappa tartufi in Istra Tartufi Šavle. Za pekovske izdelke bodo poskrbeli Pekarna RŽ, Waffle to go, Food point ter Kaval Group, za mesnine, suhomesnate izdelke in olja pa bodo poskrbeli na prostorih Oljarne Kolarič, Mesnin Soud, Turistične kmetije Balon ter družbe Mij d.o.o.

Poletna ljubljanska vinska pot 2024

Bogat spremljevalni program
Poleg domače kapljice in kulinarike bodo tako domači kot tudi tuji obiskovalci Ljubljanske vinske poti lahko spremljali številne atraktivne nastope, ki bodo popestrili dogajanje. Obiskovalce bodo navduševali Trio Pantaloons, ki smo jih lahko spremljali v oddaji Slovenija ima talent, harmonikašica Špela Šemrl, prav tako videna v oddaji Slovenija ima talent, Godba Lukovica, ki združuje različne generacije glasbenikov, Folklorna skupina Tine Rožanc - ena najbolj priznanih folklornih skupin v Sloveniji, na dogodku pa bo poleg tega med obiskovalci navdušenje širilo tudi magično doživetje z Lukom Malenškom.

Druga edicija Ljubljanske vinske poti bo potekala 9. novembra, prav tako v starem mestnem jedru Ljubljane. Vinsko-kulinarični dogodki Vinska razvajanja in kulinarika 2024 pa se bodo nadaljevala na 26. Slovenskem festivalu vin, ki bo potekal 14. in 15. novembra v Cankarjevem domu in zaključila na Vinskem univerzumu za mlade v decembru.

Ljubljanska vinska pot je za obiskovalce brezplačna, za okušanje vinskih vzorcev pa bodo kot plačilno sredstvo na voljo kuponi. Predprodaja degustacijskih kuponov prek sistema Proticket https://proticket.si/paketi-na-ljubljanski-vinski-poti/ in na dan dogodka na blagajnah vinske poti.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika