brina-festival-koktejlov-in-miksologije-križanke-1

Festival Brina v Križanke prinaša zabavo in čarobne mojstrovine koktajlov

CITYLIFE 07.06.2024

Festival Brina, ki ga v partnerstvu s Turizmom Ljubljana in blagovno znamko Gourmet Ljubljana organizira ekipa, podpisana pod priljubljena kulinarična projekta Odprta kuhna in Pivo & Burger Fest, bo letos potekal že četrtič. Po prvih uspešnih edicijah, posvečenih džinu in ustvarjalnosti pretežno domačih destilarjev, je Brina lani prerasla v barvit festival koktejlov in miksologije. Ta na ogled in pokušino ponuja nabor alkoholnih in brezalkoholnih napitkov, ki zajema vse od reintrepetiranih večnih klasik do najsodobnejših trendov razvijajočega se področja miksologije.

brina-festival-koktejlov-in-miksologije-križanke-1brina-festival-koktejlov-in-miksologije-križanke-1

Koktejl z dodatki z domačega vrta in bližnjega gozda

Zasnovo festivala je tudi letos pomagal izoblikovati Dominik Gobec, Brinin stari znanec in izkušen barmanski maček, ki kot svetovalec za koktejl spremljave sodeluje s številnimi domačimi in tujimi lokali, bari in restavracijami. Na brezplačni delavnici, ki se bo tudi letos v sklopu festivala odvila na stranski terasi preddverja Križank ob 18. uri, bo Dominik v teoriji in praksi predstavil najnovejše trajnostne pristope, s katerimi bodo sodelujoči lahko domače miksološke podvige povzdignili na novo raven z vključevanjem pestrih sestavin iz narave. 

brina-festival-koktejlov-in-miksologije-križanke-1brina-festival-koktejlov-in-miksologije-križanke-1

Povezovanje priprave koktejlov z nabiralništvom bo obiskovalce opomnilo, kako neverjetno srečni smo lahko, da živimo v zelenem in čistem okolju, ki omogoča, da svoje napitke dopolnimo s cvetovi, lističi in plodovi z domačih vrtov, bližnjih travnikov in gozdov. Delavnico in vse druge aktivnosti festivala je navdihnila zelena Ljubljana kot mesto z vse bogatejšo kulinarično ponudbo in pestrimi projekti, ki jih z zanosom podpirata Turizem Ljubljana in blagovna znamka Gourmet Ljubljana.

brina-festival-koktejlov-in-miksologije-križanke-1brina-festival-koktejlov-in-miksologije-križanke-1

Koktejl Brina letos v znamenju breskvic

Okuse težko pričakovanega poletja bodo obiskovalci v kozarce lovili z novim festivalskim koktejlom Brina. Vsak od sodelujočih ponudnikov bo na svoji stojnici predstavil svojo različico festivalskega koktejla, ki ga bo letos zaznamoval okus breskev, nadgrajen in izpopolnjen z dodajanjem alkoholnih in brezalkoholnih komponent po lastni izbiri. Z breskvicami bodo v Brinini družbi obiskovalci ponovno zamigali v ritmih, ki jih bo z vmesnimi nastopi narekovala skupina Pantaloons z energično mešanico new jazza, funka, breakbeata in dubstepa v trubaškem slogu, za vmesno pozibavanje pa bodo poskrbeli gostujoči DJ-ji. Za okrepčilo in dodaten odmerek energije bodo s pretežno mesnimi pa tudi vegi prigrizki poskrbeli fantje iz ekipe SMASH Burger.

»Brina v izjemen ambient Križank privabi obiskovalce, željne zabave, ki vse bolje spoznavajo in vse bolj cenijo pripravo napitkov iz kar najbolj kakovostnih alkoholnih pijač in pestrih dodatkov, posebno pozornost pa bomo letos namenili brezalkoholnim koktejlom. Brina omogoča, da v sproščenem vzdušju podebatiramo z najboljšimi akterji miksološke scene, pisano množico uveljavljenih dobaviteljev in distributerjev, domačih destilarjev ter barmanov iz najboljših lokalov, specializiranih za pripravo koktejlov. Z njimi bomo odkrivali inovativne kombinacije, pridobivali nove znanje in uživali v okusih raznovrstnih napitkov, izpiljenih do popolnosti,« je osnovni koncept festivala, ki ga z ekipo vsako leto dopolnjujejo in nadgrajujejo, pojasnil idejni vodja Lior Kochavy

»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika