Učinkoviti nasveti za nošenje parfuma

Valentina Jarc 24.03.2021
parfum

Prav zato je razočaranje toliko večje, če ugotovimo, da obstojnost naše nove dišave na koži ni tolikšna, kot smo upali ob nakupu. Za to bi lahko okrivili običajno intenzivnejše testerje, lahko pa se naučimo tudi pravilnega nanašanja dišav. 

Če želite, da bo vaša dišava na koži obstojna dolgo časa, upoštevajte naslednje nasvete.

Popršite se pravočasno
Za optimalen rezultat se takoj, ko izstopite iz prhe popršite s parfumom. To storite, še preden se oblečete, saj bo koža tako dobro vpila vonj in dišala dalj časa. Prav tako se boste na ta način izognili morebitnim poškodbam oblačil, ki jih lahko povzročajo določeni parfumi.

Ne uporabljajte drugih odišavljenih izdelkov
Če vaša lepotna rutina sestoji iz številnih odišavljenih produktov, kot so dišeča mila in losjoni, obstaja možnost, da bodo ti zasenčili vonj vaše dišave. Predlagamo vam, da si omislite celo kolekcijo izdelkov z enakim vonjem. Tako boste slojili en in isti vonj in s tem dosegli intenziteto, ki bo resnično dolgotrajna.

Ne drgnite zapestij
Z ogledom hollywoodskih filmov smo se naučili, da prave dame parfum nanesejo na zapestje in nato obe zapestji podrgnejo med seboj. Nikar se ne zgledujte po njih, saj lahko pretirano drgnjenje močno spremeni pravi vonj dišave. Za najboljše rezultate parfum popršite po koži in pustite, da se vpije.

Nanesite na pulzne točke
Običajno parfum nanesemo na zapestja in na vrat za ušesa. To so pulzne točke na telesu - področja, ki oddajajo največ toplote in prav zaradi tega najbolj močno poudarijo naš vonj.

Manj je več
Nikar ne pretiravajte s količino parfuma, saj pri nanosu parfuma velja pravilo manj je več”. Nikar se ne nadišavite tako močno, da bo ljudem zraven vas neprijetno. Parfum raje vzemite s seboj na dogodek in po potrebi ponovite nanos. 

Odišavljen oblak
Pred odhodom od doma v zrak poškropite nekaj parfuma in nato že oblečeni stopite čez odišavljen oblak. Tako bodo rahlo odišavljeni tudi vaši lasje in oblačila. Ta metoda je lahko zelo potratna, zato jo morda raje prihranite za parfume, za katere niste odšteli celega premoženja.

Kombinacija s kremo ali vazelinom
Skrivnost dolgotrajne obstojnosti vonja se skriva v kombinaciji z vlažilno kremo. Na sloj vlažilne kreme nanesite parfum, ki se bo v zmehčano kožo vpil bolje kot v suho. Enako bo deloval sloj vazelina. Na pulzne točke nanesite nekaj vazelina, čemur naj sledi nanos dišave. Kapljice parfuma se bodo vpile v vazelin in ne v vaše pore, zaradi česar bo vonj bolj obstojen in dolgotrajen.


Dišeči lasje
Poleg pulznih točk nadišavite tudi svoje lase. Če imate dolge lase, bo ta trik prispeval k dramatičnosti vašega vonja, saj ga bo zaznati vedno, ko boste spremenili lego vaših las. Parfum nanesite na sveže oprane lase, saj v nasprotnem primeru naravna olja in izdelki za nego las uničijo vonj parfuma. Poleg tega las ne parfumirajte prepogosto in preblizu, saj lahko močan parfum z vsebnostjo alkohola izsuši lase ali lasišče. Škropite jih z varne razdalje - vsaj 10 centimetrov.

 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča